Hrvatska: "Pođi u Republiku Srpsku, majmune!"

Izveštaj delegata potresao Hrvatsku. . .  "U nižerazrednom hrvatskom fudbalu nikada nije dosadno", piše Index. hr i prenosi interensantan detalj sa meča Splitsko-dalmatinske lige.

Fudbal 02.04.2019 | 09:45
Hrvatska: "Pođi u Republiku Srpsku, majmune!"
Glavna priča dana u Hrvatskoj je ona o meču između ekipe Postire Sardi i Mladosti Proložac, koja se završila sa 2:0 posle vođstva domaćina od 2:0 na poluvremenu.

Delegat tog meča Ante Vuković napisao je detaljan izveštaj o zapažanjima vezanim za događaje na tom meču vezanim za niz uvreda sa jedne i sa druge strane.

"Organizacija utakmice prema propozicijama za ovaj rang takmičenja. Sportske identifikacije obe ekipe, kao i licence oba trenera, uredne. Postignuti golovi regularni. Opomene opravdano dodeljene, kao i isključenja. U 5. minutu teško se povredio domaći igrač Joško Radošević (pukla ključna kost). Prekid je trajao pet minuta. U 66. minutu udaren je u levo uvo drugi pomoćni sudija sa tribina nekim predmetom, a povredad nije vidljiva. Nakon prekida u trajanju od osam minuta, pošto se pomoćni sudija nije osećao spremnim da može nastaviti utakmicu, njegovu dužnost preuzeo je četvrti sudija u 52. minuti.

Opravdano je isključen gostujući trener Ante Knezović koji je demonstrativno ušao na teren, bacio jaknu na travu i vređao glavnog sudiju (j*bemti Isusa i Gospu) nakon čega je otišao na tribine. U 98. minutu isključen je domaći trener Nenad Bilić zbog vređanja delegata ('đubre jedno') i drugog pomoćnog sudije ('što te nije ubilo to što te pogodilo').

Posle utakmice u službenim prostorijama obratio se delegatu rečima: 'Pođi u Republiku Srpsku, majmune jedan'. U 89. minutu zbog druge javne opomene opravdano je isključen gostujući igrač Mate Grabovac. Utakmica je uredno prijavljena PP Brač i nisu primećeni celu utakmicu da su bili ni minut prisutni. Doček i ispraćaj gostiju korektan. O suđenju sledi izveštaj. CD će se dostaviti u utorak u Savez", navodi se u izveštaju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar