"Није Федерер крив што га судије штите!"

Грчки тенисер, Стефанос Циципас, огласио се поводом оптужбе на рачун судије о привилеговању америчког дубла Боба и Мајка Брајана.

Тенис 03.04.2019 | 21:35
"Није Федерер крив што га судије штите!"
Циципас је у пару са Кулхофом поражен у финалу дубла Мастерса у Мајамију, управо од браће Брајан, а током другог сета је оптужио италијанског судију Ђанлуку Москарелу да Американцима даје привилегије.

Он је, у жустрој расправи са Москарелом, упоредио оно што је Италијан радио са привилегијама које даје и Роџеру Федереру, поред осталих.

Поводом коментара Грка су на Твитеру упитали шта је тачно мислио.

"Мислим да играчи који су остварили одличне каријере и играчи који су заслужили доста поштовања у тенису имају привилегије код одређених правила и судијских одлука. То сам осетио и сам неколико пута када сам играо против таквих играча и мислим да је то помало непоштено",написао је Циципас.

Он се осврнуо и на коментар о Федереру.

"Роџер Федерер ће заувек бити мој омиљени играч, без обзира на све. Не желим њега да 'увучем' у ово. Није његова кривица, нити намера, већ је то последица судија које желе да их заштите више него што би требало. Ништа више од тога", додао је осми тенисер планете.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар