"Nije Federer kriv što ga sudije štite!"

Grčki teniser, Stefanos Cicipas, oglasio se povodom optužbe na račun sudije o privilegovanju američkog dubla Boba i Majka Brajana.

Tenis 03.04.2019 | 21:35
"Nije Federer kriv što ga sudije štite!"
Cicipas je u paru sa Kulhofom poražen u finalu dubla Mastersa u Majamiju, upravo od braće Brajan, a tokom drugog seta je optužio italijanskog sudiju Đanluku Moskarelu da Amerikancima daje privilegije.

On je, u žustroj raspravi sa Moskarelom, uporedio ono što je Italijan radio sa privilegijama koje daje i Rodžeru Federeru, pored ostalih.

Povodom komentara Grka su na Tviteru upitali šta je tačno mislio.

"Mislim da igrači koji su ostvarili odlične karijere i igrači koji su zaslužili dosta poštovanja u tenisu imaju privilegije kod određenih pravila i sudijskih odluka. To sam osetio i sam nekoliko puta kada sam igrao protiv takvih igrača i mislim da je to pomalo nepošteno",napisao je Cicipas.

On se osvrnuo i na komentar o Federeru.

"Rodžer Federer će zauvek biti moj omiljeni igrač, bez obzira na sve. Ne želim njega da 'uvučem' u ovo. Nije njegova krivica, niti namera, već je to posledica sudija koje žele da ih zaštite više nego što bi trebalo. Ništa više od toga", dodao je osmi teniser planete.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar