СНСД мијења политички курс

Потпредсједник СНСД Жељка Цвијановић замијенила је тезе када је СДС оптужила за непринципијелност, изјавио је потпредсједник СДС Драган Ћузулан.

Република Српска 01.04.2019 | 14:18
СНСД мијења политички курс
– Управо је обратно од онога што је она рекла. Јер, како о принципијелности данас може да говори СНСД који је мијењао политички курс од крајње љевице до крајње деснице, од миљеника међународне заједнице до тзв. великих патриота – рекао је Ћузулан.

Према његовим ријечима, одлука СДС о одбацивању коалиције са СНСД је дубоко принципијелна “јер се ради о различитим политикама и другачијим политичким приоритетима”.

-Нама не треба политичко једноумље под изговором јединства, под условом да неко не спрема овај народ на радикализацију. Умјесто политике конфликта коју заговара СНСД, произвођења непријатеља на свим странама и сталних политичких тензија, СДС сматра да има важнијих питања стабилности, економског напредовања и друштвених реформи. Становништво нам одлази, имамо депопулацију, влада осјећај бесперспективности код грађана. Дакле, умјесто да сви заједно радимо на свим тим програмским циљевима који јесу у интересу грађана, СНСД је губио вријеме и трошио новац грађана на политичка препуцавања, дијелио грађане на патриоте и издајнике. Рекао бих да се данас СНСД суочава с посљедицама једне такве деструктивне политике – закључује Ћузулан.

Подсјећамо, Главни одбор СДС донио је закључак да је у најбољем интересу странке да дјелује као опозициона политичка организација оним странкама које су окупљене на политичким принципима који су дефинисани од стране СНСД, СДА и ХДЗ. На тај начин су одбацили понуду СНСД да заједно уђу у Савјет министара БиХ.

Потпредседник СНСД Жељка Цвијановић изјавила је да свака партија има право да дефинише своју позицију, па тако и СДС да не учествује у власти на нивоу БиХ, али је њихов став да не прихвата принципе дефинисане са СДА и ХДЗ назвала – непринципијелним.

– Прво, зато што СДС већ јесте у власти са СДА и ХДЗ, и то неоправдано дуго након проведених избора. Као друго, принципи дефинисани са СДА и ХДЗ сада су далеко флексибилнији и уопштенији од матрице на којој је пре четири године управо СДС направио коалицију са СДА и ХДЗ, потписујући чак и решења која су одударала од оног што уставна позиција Српске налаже – истакла је Цвијановићева.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

нс рисе

01.04.2019 12:34

Е ти си бас позван да прицас о курсу СНСДа без твог коментара би остали и глуви и слијепи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРШАЛ

01.04.2019 12:48

СНСД не треба патнер у власти,њима треба што више саучесника у доношењу предстојећих непопуларних одлука.Главни одбор СДС је то препознао и одбио је да им буде “појас за спашавање”.СНСД је пред колапсом јер било која одлука је по њх погубна.Ако се оптедијеле за НАТО како то саопштити браћи Русима а ако одбију НАТО како ће реаговати они који су доду довели на власт.Ни једни ни други не праштају превару.

Name

Нострадамус

01.04.2019 14:14

Тако је марсал.Ако је Снсд цетири и висе година оптузивао СДС за издају,а сада трази сарадњу са СДС да ли треба било ста реци о Снсд.Теби сто га бранис боље да отворис оци није то толико теско.

Name

Бурле

01.04.2019 15:46

Гдје да сакријем покрадене паре? Висе нигдје није сигурно.

Name

мицо

02.04.2019 09:50

Ово је тачно што је рекао Ћузулан. А што вама некима не одговара то је друга ствар. Додик најављује радикализацију ситуације. У чијем је то интересу? Можда Човићевом...

Name

СНСД+ ДЕМОС+Баја Патак

01.04.2019 12:47

Папцине свих земаља уједините се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.04.2019 13:19

А шта је опозиција.Фактор стабилности????

Name

Маракуја 123

01.04.2019 12:54

А јел' то Жељка нешто слагала, јел' ви то нисте задње 4 године у коалицији са СДА?......и што је најгоре, коалиција још траје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.04.2019 13:10

Цудо једно да Зељка слазе.Једна таква морална громада да несто слазе?Невјероватно.П.С.Она слазе цим зине.Сва политика СНСД-а је заснована на лазима,преварама и обманама народа,манипулацијама и разним подметањима.

Name

Маракуја 124

01.04.2019 13:26

Ре МАРАКУЈА 123. Боту, ниси појео сендвич, очигледно!!!! Зато ти се привиђа ју непостојеће коалиције за које СЕ СНСД утркује!!!!

Name

Нострадамус

01.04.2019 14:35

Маракуја 123.Колико је СДС у коалицији са СДА толико је и Снсд коалиција са СДА.Доласком Додика у Сарајево та коалиција Снсд Сда се јос висе уцврстила и ово це бити крај Републике Српске.

Name

Маки

01.04.2019 13:37

Ама нема она три цисте. Сто лицно она изјављује је то „РС је стабилна и иде у добром смјеру“ а све остало сто она изнесе у јавност то њој ДОДО састави текст. Да је сада питате ста је јуце изјавила остала би нијема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

01.04.2019 14:16

ако цувени Цузулан тако казе онда је сигурно тако. То је један врстан политицар и познавалац политицких прилика у Српској. Па само резултати у његовом Требињу све говоре о његовој способности. Цовјек је препородио СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Требиње

02.04.2019 09:53

СДС је у Требињу подигао резултат и сачувао се у ситуацији када је Лука све урадио да га растури што више, парама, куповањем људи, уцјенама... Ћузулан је на истом курсу био цијело вријеме.