SNSD mijenja politički kurs

Potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović zamijenila je teze kada je SDS optužila za neprincipijelnost, izjavio je potpredsjednik SDS Dragan Ćuzulan.

Republika Srpska 01.04.2019 | 14:18
SNSD mijenja politički kurs
– Upravo je obratno od onoga što je ona rekla. Jer, kako o principijelnosti danas može da govori SNSD koji je mijenjao politički kurs od krajnje ljevice do krajnje desnice, od miljenika međunarodne zajednice do tzv. velikih patriota – rekao je Ćuzulan.

Prema njegovim riječima, odluka SDS o odbacivanju koalicije sa SNSD je duboko principijelna “jer se radi o različitim politikama i drugačijim političkim prioritetima”.

-Nama ne treba političko jednoumlje pod izgovorom jedinstva, pod uslovom da neko ne sprema ovaj narod na radikalizaciju. Umjesto politike konflikta koju zagovara SNSD, proizvođenja neprijatelja na svim stranama i stalnih političkih tenzija, SDS smatra da ima važnijih pitanja stabilnosti, ekonomskog napredovanja i društvenih reformi. Stanovništvo nam odlazi, imamo depopulaciju, vlada osjećaj besperspektivnosti kod građana. Dakle, umjesto da svi zajedno radimo na svim tim programskim ciljevima koji jesu u interesu građana, SNSD je gubio vrijeme i trošio novac građana na politička prepucavanja, dijelio građane na patriote i izdajnike. Rekao bih da se danas SNSD suočava s posljedicama jedne takve destruktivne politike – zaključuje Ćuzulan.

Podsjećamo, Glavni odbor SDS donio je zaključak da je u najboljem interesu stranke da djeluje kao opoziciona politička organizacija onim strankama koje su okupljene na političkim principima koji su definisani od strane SNSD, SDA i HDZ. Na taj način su odbacili ponudu SNSD da zajedno uđu u Savjet ministara BiH.

Potpredsednik SNSD Željka Cvijanović izjavila je da svaka partija ima pravo da definiše svoju poziciju, pa tako i SDS da ne učestvuje u vlasti na nivou BiH, ali je njihov stav da ne prihvata principe definisane sa SDA i HDZ nazvala – neprincipijelnim.

– Prvo, zato što SDS već jeste u vlasti sa SDA i HDZ, i to neopravdano dugo nakon provedenih izbora. Kao drugo, principi definisani sa SDA i HDZ sada su daleko fleksibilniji i uopšteniji od matrice na kojoj je pre četiri godine upravo SDS napravio koaliciju sa SDA i HDZ, potpisujući čak i rešenja koja su odudarala od onog što ustavna pozicija Srpske nalaže – istakla je Cvijanovićeva.

Izvor: Srpskainfo

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

ns rise

01.04.2019 12:34

E ti si bas pozvan da pricas o kursu SNSDa bez tvog komentara bi ostali i gluvi i slijepi.

ODGOVORITE
Name

MARŠAL

01.04.2019 12:48

SNSD ne treba patner u vlasti,njima treba što više saučesnika u donošenju predstojećih nepopularnih odluka.Glavni odbor SDS je to prepoznao i odbio je da im bude “pojas za spašavanje”.SNSD je pred kolapsom jer bilo koja odluka je po njh pogubna.Ako se optedijele za NATO kako to saopštiti braći Rusima a ako odbiju NATO kako će reagovati oni koji su dodu doveli na vlast.Ni jedni ni drugi ne praštaju prevaru.

Name

Nostradamus

01.04.2019 14:14

Tako je marsal.Ako je Snsd cetiri i vise godina optuzivao SDS za izdaju,a sada trazi saradnju sa SDS da li treba bilo sta reci o Snsd.Tebi sto ga branis bolje da otvoris oci nije to toliko tesko.

Name

Burle

01.04.2019 15:46

Gdje da sakrijem pokradene pare? Vise nigdje nije sigurno.

Name

mico

02.04.2019 09:50

Ovo je tačno što je rekao Ćuzulan. A što vama nekima ne odgovara to je druga stvar. Dodik najavljuje radikalizaciju situacije. U čijem je to interesu? Možda Čovićevom...

Name

SNSD+ DEMOS+Baja Patak

01.04.2019 12:47

Papcine svih zemalja ujedinite se!

ODGOVORITE
Name

re

01.04.2019 13:19

A šta je opozicija.Faktor stabilnosti????

Name

Marakuja 123

01.04.2019 12:54

A jel' to Željka nešto slagala, jel' vi to niste zadnje 4 godine u koaliciji sa SDA?......i što je najgore, koalicija još traje...

ODGOVORITE
Name

Re

01.04.2019 13:10

Cudo jedno da Zeljka slaze.Jedna takva moralna gromada da nesto slaze?Nevjerovatno.P.S.Ona slaze cim zine.Sva politika SNSD-a je zasnovana na lazima,prevarama i obmanama naroda,manipulacijama i raznim podmetanjima.

Name

Marakuja 124

01.04.2019 13:26

Re MARAKUJA 123. Botu, nisi pojeo sendvič, očigledno!!!! Zato ti se priviđa ju nepostojeće koalicije za koje SE SNSD utrkuje!!!!

Name

Nostradamus

01.04.2019 14:35

Marakuja 123.Koliko je SDS u koaliciji sa SDA toliko je i Snsd koalicija sa SDA.Dolaskom Dodika u Sarajevo ta koalicija Snsd Sda se jos vise ucvrstila i ovo ce biti kraj Republike Srpske.

Name

Maki

01.04.2019 13:37

Ama nema ona tri ciste. Sto licno ona izjavljuje je to „RS je stabilna i ide u dobrom smjeru“ a sve ostalo sto ona iznese u javnost to njoj DODO sastavi tekst. Da je sada pitate sta je juce izjavila ostala bi nijema.

ODGOVORITE
Name

Is

01.04.2019 14:16

ako cuveni Cuzulan tako kaze onda je sigurno tako. To je jedan vrstan politicar i poznavalac politickih prilika u Srpskoj. Pa samo rezultati u njegovom Trebinju sve govore o njegovoj sposobnosti. Covjek je preporodio SDS.

ODGOVORITE
Name

SDS Trebinje

02.04.2019 09:53

SDS je u Trebinju podigao rezultat i sačuvao se u situaciji kada je Luka sve uradio da ga rasturi što više, parama, kupovanjem ljudi, ucjenama... Ćuzulan je na istom kursu bio cijelo vrijeme.