Креме и третмани продужавају младост

Прве боре на врату могу да се појаве већ у тридесетим годинама, а фактори који утичу на то су сунчево зрачење, стрес, дуван, менопауза, животне навике. . .

Мода и љепота 01.04.2019 | 10:50
Креме и третмани продужавају младост
У НЕМИЛОСРДНОЈ броби у којој се по сваку цену настоји да се "успоре" године, нега лица је постала императив, али многе жене заборављају да је подједнако важна и брига о врату и деколтеу. Козметичарка Марина Ђушић за "Живот плус" каже да овој регији треба посветити исту, ако не и већу пажњу, јер је кожа врата и деколтеа изузетно нежна и чак двапут тања од коже лица. Боре на врату настају спонтано. Како старимо, смањује се количина колагена и еластина, кожа се тањи и губи чврстину, а смањује се и способност ћелија да задрже воду.

- Прве боре на врату могу да се појаве већ у тридесетим годинама уколико се ова регија не негује адекватно, односно не чисти и не хидрира довољно, али и услед прекомерног сунчања - наглашава Марина Ђушић. - Требало би имати на уму да је сунчево зрачење непријатељ број један коже. Врат је, као лице и руке, увек откривен и изложен штетним утицајима спољашње средине. Други фактори који убрзавају појаву бора су стрес, дуван, менопауза, животне навике, положај током спавања...

Како бисмо успорили појаву бора веома је битна свакодневна и континуирана нега. Последњих година појавиле су се специјалне креме и серуми за негу врата и деколтеа.

- Свакодневна нега подразумева чишћење ујутру и увече благим препаратима - истиче наша саговорница. - Ујутру треба нанети хидрантну крему - која је богатија и хранљивија од оне за лице, јер на врату има мање лојних жлезда и липида који праве заштитни филм - као и креме са заштитним фактором. 

Увече се препоручује наношење антиејџ крема богатих хијалуроном, антиоксидансима, витаминима А,Ц,Е, које лифтингују кожу и "пеглају" боре. Препарате би требало наносити кружним масажним покретима на горе како би се поспешила циркулација. Додатна нега подразумева коришћење пилинга и маске једном недељно. Најбољи резултати се постижу уколико се адекватна кућна нега комбинује са козметичким третманима (дермапен, радиоталасни лифтинг, мезотерапија...), јер ће тада кожа врата и деколтеа остати дуже млада. 

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар