ФРА: Мбапе довољан ПСЖ-у за побједу!

Фудбалери Пари Сен Жермена голом Килијана Мбапеа освојили су сва три бода на гостовању у Тулузу у 30. колу француске Лиге 1.  Монсиеур Кyлиан Мбаппе! Дечко погађа у серијама, ефикаснији од њега само један фудбалер у лигама петице.

Фудбал 01.04.2019 | 00:37
ФРА: Мбапе довољан ПСЖ-у за побједу!
Утакмица у Тулузу протекла је у знаку младог француског нападача, Килијана Мбапеа, који се средином другог полувремена уписао у стрелце и донео победу Пари Сен Жермену.

Прво полувреме није било превише садржајно, а и реално гледано, ПСЖ је малтене већ постао шампион тако да није баш ни било потребе да се Свеци претерано излажу ризику. У других 45 минута, Тулуз је пропустио једну велику шансу да дође до поготка и како то обично бива били су кажњени.

У 75. минуту утакмице, на асистенцију Тила Керера, погодак постиже Килијан Мбапе и тако доноси 26. победу Парижанима у 29. одиграних утакмица у француској Лиги 1. Направио је Тулуз све три измене у овом сусрету у последњих 15 минута, али није им то донело превише радости.

У понедељак на насловници Франс фудбала, поводом информације да Реал Мадрид спрема понуду вредну 280.000.000 евра, у недељу доказ да можда заиста вреди толико. Иако Тулуз није мерило, Килијан Мпабе се постарао да покори и стадион „Мунисипал“ (1:0), овдашњим љубитељима фудбала урезан у сећање по пречки Предрага Мијатовића на Мундијалу 1998, а Пари Сен Жермен за још три корака примакне давно виђеној одбрани титуле.

Најбољи млади фудбалер света једним потезом решио је последњи дуел недељног програма 30. кола Лиге 1 и омогућио Свецима да задрже чак 20 бодова вишка у односу на другоплаисрани Лил.

Мбапе је у 74. минуту искористио додавање Тила Керера, пуцао после прејема и постигао гол на седмој узастопној утакмици у првенству. Толико је ефикасан да му је ово био 14. погодак у 2019, а рачунајући лиге петице испред њега је у календарској години само Лионел Меси са 15, што је најбољи доказ да бивши првотимац Монака представља будућност планетарног фудбала. Доказ је управо начин на који је савладао голмана Рејнеа.

Иако је играо у скоро резервном саставу, без повређених Ди Марије, Менија, Нејмара, Каванија, ДанијаАлвеша и Драклсера, ПСЖ је демонстрирао класу и без већих проблема наставио терор француским теренима, пошто му је ово био осми узастопни тријумф. Тим Томаса Тухела могао је и раније да реши питање победника, јер је диктирао ритам, стварао шансе, али је имао несрећу да погодак Маркињоса поништи ВАР.

Имао је и сјајног Алфонса Ареолу, способног да укроти два зицера Тулузу (Жулијано и Саного), а стрпљивог да сечака шансу какву Килијан Мбапе не промашује.

ФРАНЦУСКА 1 - 30. КОЛО:

Петак

Рен – Лион  0:1 (0:0)
/Терије 86/

Субота

Марсељ – Анже 2:2 (2:1)
/Балотели 4, 16 – Мањани 36 пен, 77 пен/

Недеља

Амијен - Бордо 0:0

Монако - Каен  0:1 (0:1)
/Кривели 23/

Дижон - Ница 0:1 (0:0)
/Мелу 60пен/

Нант – Лил 2:3 (0:0)
/Есерик 54пен, Кулибали 56 – Леао 62, Пепе 68пен, Бамба 69/

Тулуз - ПСЖ 0:1 (0:0)
/Мбапе 74/ 

Понедељак

20.30: Сент Етјен - Ним

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар