FRA: Mbape dovoljan PSŽ-u za pobjedu!

Fudbaleri Pari Sen Žermena golom Kilijana Mbapea osvojili su sva tri boda na gostovanju u Tuluzu u 30. kolu francuske Lige 1.  Monsieur Kylian Mbappe! Dečko pogađa u serijama, efikasniji od njega samo jedan fudbaler u ligama petice.

Fudbal 01.04.2019 | 00:37
FRA: Mbape dovoljan PSŽ-u za pobjedu!
Utakmica u Tuluzu protekla je u znaku mladog francuskog napadača, Kilijana Mbapea, koji se sredinom drugog poluvremena upisao u strelce i doneo pobedu Pari Sen Žermenu.

Prvo poluvreme nije bilo previše sadržajno, a i realno gledano, PSŽ je maltene već postao šampion tako da nije baš ni bilo potrebe da se Sveci preterano izlažu riziku. U drugih 45 minuta, Tuluz je propustio jednu veliku šansu da dođe do pogotka i kako to obično biva bili su kažnjeni.

U 75. minutu utakmice, na asistenciju Tila Kerera, pogodak postiže Kilijan Mbape i tako donosi 26. pobedu Parižanima u 29. odigranih utakmica u francuskoj Ligi 1. Napravio je Tuluz sve tri izmene u ovom susretu u poslednjih 15 minuta, ali nije im to donelo previše radosti.

U ponedeljak na naslovnici Frans fudbala, povodom informacije da Real Madrid sprema ponudu vrednu 280.000.000 evra, u nedelju dokaz da možda zaista vredi toliko. Iako Tuluz nije merilo, Kilijan Mpabe se postarao da pokori i stadion „Munisipal“ (1:0), ovdašnjim ljubiteljima fudbala urezan u sećanje po prečki Predraga Mijatovića na Mundijalu 1998, a Pari Sen Žermen za još tri koraka primakne davno viđenoj odbrani titule.

Najbolji mladi fudbaler sveta jednim potezom rešio je poslednji duel nedeljnog programa 30. kola Lige 1 i omogućio Svecima da zadrže čak 20 bodova viška u odnosu na drugoplaisrani Lil.

Mbape je u 74. minutu iskoristio dodavanje Tila Kerera, pucao posle prejema i postigao gol na sedmoj uzastopnoj utakmici u prvenstvu. Toliko je efikasan da mu je ovo bio 14. pogodak u 2019, a računajući lige petice ispred njega je u kalendarskoj godini samo Lionel Mesi sa 15, što je najbolji dokaz da bivši prvotimac Monaka predstavlja budućnost planetarnog fudbala. Dokaz je upravo način na koji je savladao golmana Rejnea.

Iako je igrao u skoro rezervnom sastavu, bez povređenih Di Marije, Menija, Nejmara, Kavanija, DanijaAlveša i Draklsera, PSŽ je demonstrirao klasu i bez većih problema nastavio teror francuskim terenima, pošto mu je ovo bio osmi uzastopni trijumf. Tim Tomasa Tuhela mogao je i ranije da reši pitanje pobednika, jer je diktirao ritam, stvarao šanse, ali je imao nesreću da pogodak Markinjosa poništi VAR.

Imao je i sjajnog Alfonsa Areolu, sposobnog da ukroti dva zicera Tuluzu (Žulijano i Sanogo), a strpljivog da sečaka šansu kakvu Kilijan Mbape ne promašuje.

FRANCUSKA 1 - 30. KOLO:

Petak

Ren – Lion  0:1 (0:0)
/Terije 86/

Subota

Marselj – Anže 2:2 (2:1)
/Baloteli 4, 16 – Manjani 36 pen, 77 pen/

Nedelja

Amijen - Bordo 0:0

Monako - Kaen  0:1 (0:1)
/Kriveli 23/

Dižon - Nica 0:1 (0:0)
/Melu 60pen/

Nant – Lil 2:3 (0:0)
/Eserik 54pen, Kulibali 56 – Leao 62, Pepe 68pen, Bamba 69/

Tuluz - PSŽ 0:1 (0:0)
/Mbape 74/ 

Ponedeljak

20.30: Sent Etjen - Nim

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar