Најгоре судије суде у Премијер лиги!

И терају Кардиф у другу лигу!

Фудбал 01.04.2019 | 13:15
Најгоре судије суде у Премијер лиги!
Имао је славни Челси у шаци. Али је на крају остао кратких рукава. Иако то његов Кардиф није заслужио. Међутим, Крег Посон није дозволио Нилу Ворноку да се радује. Ужасне грешке главног арбитра утабале су Плавцима пут до победе од 2:1 коју им је донео погодак Рубена Лофтус Чика у судијској надокнади. Међутим, Кардифов шут струке фокусирао се пре свега на ранији гол Цезара Аспиликуете, јер је било сасвим јасно да је Шпанац био метар у офсајду пре но што је лопту проследио у мрежу. Сви су то видели. Сви осим Посона и његових помоћника.

Наводно, поглед помоћног судију Едија Смарта блокирао је Вилијан... Слаба утеха за Ворнока, који бљује по судијској тројци као да је тренер у домаћој Суперлиги, а не Премијер лиге. Мада, ако слушате Ворнокавероватно да и у Суперлиги раде боље судије него у Енглеској.

“Ако је неко до сада и сумњао данас је могао да види: видео технологија је одговор! Судијама је потребна помоћ, зар не? Ова би се ситуација разјаснила за 10 секунди. Три недеље радимо на неким стварима, једна од њих је да излазимо напоље приликом одбране корнера. И сад ми момци кажу: ’Шта сад, шефе? Чему све ово?’ Ово уништава душу. Тако смо добро играли, а момци су тако празни. Равни као вештичја... Штагод“, угризао се Ворнок за језик пре но што је изговорио нешто због чега би се покајао.

И одмах по завршетку меча требало му је времена да се смири пре но што је стао пред камере. У међувремену је стао пред Посона и његове помоћнике и погледом их стрељао док су излазили са терена. Није ни само до Аспиликуетиног гола... Било је још спорних тренутака. Ворнок сматра да је Посон морао да још у првом полувремену свира пенал за Кардиф због прекршаја над Шоном Морисоном, те да је у наставки Антонио Ридигер требало да добије црвени картон због професионалног фаула над Кенетом Зохореом.

“Да сам навијач Барнлија или Брајтона сад бих био одушевљен. Али није наша кривица што судија не види најочигчеднији офсајд на свету или најсигурнији пенал који сам ја видео за живота. Ово је најбоља лига на свету, а имамо најгоре судије. Они не разумеју колико је овде улог. На овом нивоу не би смели да праве овакве грешке“, грми Ворнок, који је по завршетку меча и разговарао са судијском тројком.

“Саслушао сам их. Све су то поштени момци, зар нису? Разочарани су као и ми, заиста јесу. Али све ово нема исти ефекат на њих, као и на мене. Да смо победили били бисмо на два бода иза (Барнлија, Саутемптона и Брајтона, прим.аут). А сад каже да му је Вилијан блокирао поглед. Па није било 10 центиметра, било је два метра. Испада да није ни битно против кога играш, већ ко ти суди. Смучило ми се“, бесан је Ворнок.

Није му лако. Нервни слом је доживео данас.

Извор: моззартспорт
 
ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар