Najgore sudije sude u Premijer ligi!

I teraju Kardif u drugu ligu!

Fudbal 01.04.2019 | 13:15
Najgore sudije sude u Premijer ligi!
Imao je slavni Čelsi u šaci. Ali je na kraju ostao kratkih rukava. Iako to njegov Kardif nije zaslužio. Međutim, Kreg Poson nije dozvolio Nilu Vornoku da se raduje. Užasne greške glavnog arbitra utabale su Plavcima put do pobede od 2:1 koju im je doneo pogodak Rubena Loftus Čika u sudijskoj nadoknadi. Međutim, Kardifov šut struke fokusirao se pre svega na raniji gol Cezara Aspilikuete, jer je bilo sasvim jasno da je Španac bio metar u ofsajdu pre no što je loptu prosledio u mrežu. Svi su to videli. Svi osim Posona i njegovih pomoćnika.

Navodno, pogled pomoćnog sudiju Edija Smarta blokirao je Vilijan... Slaba uteha za Vornoka, koji bljuje po sudijskoj trojci kao da je trener u domaćoj Superligi, a ne Premijer lige. Mada, ako slušate Vornokaverovatno da i u Superligi rade bolje sudije nego u Engleskoj.

“Ako je neko do sada i sumnjao danas je mogao da vidi: video tehnologija je odgovor! Sudijama je potrebna pomoć, zar ne? Ova bi se situacija razjasnila za 10 sekundi. Tri nedelje radimo na nekim stvarima, jedna od njih je da izlazimo napolje prilikom odbrane kornera. I sad mi momci kažu: ’Šta sad, šefe? Čemu sve ovo?’ Ovo uništava dušu. Tako smo dobro igrali, a momci su tako prazni. Ravni kao veštičja... Štagod“, ugrizao se Vornok za jezik pre no što je izgovorio nešto zbog čega bi se pokajao.

I odmah po završetku meča trebalo mu je vremena da se smiri pre no što je stao pred kamere. U međuvremenu je stao pred Posona i njegove pomoćnike i pogledom ih streljao dok su izlazili sa terena. Nije ni samo do Aspilikuetinog gola... Bilo je još spornih trenutaka. Vornok smatra da je Poson morao da još u prvom poluvremenu svira penal za Kardif zbog prekršaja nad Šonom Morisonom, te da je u nastavki Antonio Ridiger trebalo da dobije crveni karton zbog profesionalnog faula nad Kenetom Zohoreom.

“Da sam navijač Barnlija ili Brajtona sad bih bio oduševljen. Ali nije naša krivica što sudija ne vidi najočigčedniji ofsajd na svetu ili najsigurniji penal koji sam ja video za života. Ovo je najbolja liga na svetu, a imamo najgore sudije. Oni ne razumeju koliko je ovde ulog. Na ovom nivou ne bi smeli da prave ovakve greške“, grmi Vornok, koji je po završetku meča i razgovarao sa sudijskom trojkom.

“Saslušao sam ih. Sve su to pošteni momci, zar nisu? Razočarani su kao i mi, zaista jesu. Ali sve ovo nema isti efekat na njih, kao i na mene. Da smo pobedili bili bismo na dva boda iza (Barnlija, Sautemptona i Brajtona, prim.aut). A sad kaže da mu je Vilijan blokirao pogled. Pa nije bilo 10 centimetra, bilo je dva metra. Ispada da nije ni bitno protiv koga igraš, već ko ti sudi. Smučilo mi se“, besan je Vornok.

Nije mu lako. Nervni slom je doživeo danas.

Izvor: mozzartsport
 
FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar