Салах се побунио!

Критикујете ме да играм лоше, а неки су дали голова као и ја, за њих кажете да играју сезону живота! Да ли је нападач Ливерпула мислио на Стерлинга?

Фудбал 01.04.2019 | 14:45
Салах се побунио!
Осам утакмица без гола. Шест у Премијер лиги и две против Бајерна у осмини финала Лиге шампиона. И таман кад су критичари зашиљили пера, спремни да кажу како је Мохамед Салах највећи кривац за усправање Ливерпула у трци са Манчестер Ситијем, Египћанин је изникао из траве Енфилда.

Руку на срце, опет није дао гол, али је батерао Тобија Алдервајрелда да утера лопту преко црте и донесе Ливерпулу три бода против Тотенхема.

Само, да би Црвени имали релане шансе да после три деценије покоре Енглеску мораће у преосталих осам рунди да рачунају да ће Мо бити на лањском нивоу.

„Интересује ме хоће ли званичници Премијер лиге да ми признају гол или је ауто-гол. У ствари, гол ме и не занима. Неки играчи су постигли исто голова колико и ја и за њих се прича да играју сезону живота, а мени се спочитава да имам лошу сезону“, отворио се, као ретко кад, Салах.

Није ни на кога прстом показао, међутим, острвски новинари сумњај да је мислио на Рахима Стерлинга, те су одмах после недељног дербија упоредили учинак Салаха и енглеског репрезентативца. Супротно визуленом утиску, бројке потврђују да крилни нападач Грађана није тако убедљив као Мо у Премијер лиги. Усталом: 17 према 15 кад је реч о головима, 8:9 у асистенцијама, 58:59 у шансама створеним саигхрачима, 65:67 у броју успешних дриблинга, на крају и 6:4 у броју погодака који су његовом тиму донели тријумф.

Јавност, бар се тако чини, више цени Стерлинга ове сезоне. Можда због тога што учинак Салаха упоређује са претходном такмичарском годином кад је бројао до 32 у првенство, односно 44 за целу сезону.

Сад су приоритети другачији.

„Освојили смо три бода, што је најважније сазнање са данашњег меча.Желим да освојим титулу. То ми је најбитније. Атмосфера је лудачка на Енфиду, навијачи нам баш доста помажу да истрајемо. И они једва чекају титулу, а ми ћемо дати све од себе да им те жеље испунимо“.

Описао је и тренутак одлуке.

„Обично остајем ван казненог простора приликом корнера, али сам овог пута пратио интиицију и „засекао“ унутра“.

Шансе за титулу су све опипљивије.

„Не морате увек да играте добро, али је најважније да скупљате бодове. Велики тимови увек нађу начин да освоје три понеа у утакмицама каква је била против Тотенхема, а ми смо у томе успели. Морамо да верујемо све до краја. Следећи је Саутемптон, који ће против нас играти утакмицу живота“, додао је Мохамед Салах.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар