Salah se pobunio!

Kritikujete me da igram loše, a neki su dali golova kao i ja, za njih kažete da igraju sezonu života! Da li je napadač Liverpula mislio na Sterlinga?

Fudbal 01.04.2019 | 14:45
Salah se pobunio!
Osam utakmica bez gola. Šest u Premijer ligi i dve protiv Bajerna u osmini finala Lige šampiona. I taman kad su kritičari zašiljili pera, spremni da kažu kako je Mohamed Salah najveći krivac za uspravanje Liverpula u trci sa Mančester Sitijem, Egipćanin je iznikao iz trave Enfilda.

Ruku na srce, opet nije dao gol, ali je baterao Tobija Aldervajrelda da utera loptu preko crte i donese Liverpulu tri boda protiv Totenhema.

Samo, da bi Crveni imali relane šanse da posle tri decenije pokore Englesku moraće u preostalih osam rundi da računaju da će Mo biti na lanjskom nivou.

„Interesuje me hoće li zvaničnici Premijer lige da mi priznaju gol ili je auto-gol. U stvari, gol me i ne zanima. Neki igrači su postigli isto golova koliko i ja i za njih se priča da igraju sezonu života, a meni se spočitava da imam lošu sezonu“, otvorio se, kao retko kad, Salah.

Nije ni na koga prstom pokazao, međutim, ostrvski novinari sumnjaj da je mislio na Rahima Sterlinga, te su odmah posle nedeljnog derbija uporedili učinak Salaha i engleskog reprezentativca. Suprotno vizulenom utisku, brojke potvrđuju da krilni napadač Građana nije tako ubedljiv kao Mo u Premijer ligi. Ustalom: 17 prema 15 kad je reč o golovima, 8:9 u asistencijama, 58:59 u šansama stvorenim saighračima, 65:67 u broju uspešnih driblinga, na kraju i 6:4 u broju pogodaka koji su njegovom timu doneli trijumf.

Javnost, bar se tako čini, više ceni Sterlinga ove sezone. Možda zbog toga što učinak Salaha upoređuje sa prethodnom takmičarskom godinom kad je brojao do 32 u prvenstvo, odnosno 44 za celu sezonu.

Sad su prioriteti drugačiji.

„Osvojili smo tri boda, što je najvažnije saznanje sa današnjeg meča.Želim da osvojim titulu. To mi je najbitnije. Atmosfera je ludačka na Enfidu, navijači nam baš dosta pomažu da istrajemo. I oni jedva čekaju titulu, a mi ćemo dati sve od sebe da im te želje ispunimo“.

Opisao je i trenutak odluke.

„Obično ostajem van kaznenog prostora prilikom kornera, ali sam ovog puta pratio intiiciju i „zasekao“ unutra“.

Šanse za titulu su sve opipljivije.

„Ne morate uvek da igrate dobro, ali je najvažnije da skupljate bodove. Veliki timovi uvek nađu način da osvoje tri ponea u utakmicama kakva je bila protiv Totenhema, a mi smo u tome uspeli. Moramo da verujemo sve do kraja. Sledeći je Sautempton, koji će protiv nas igrati utakmicu života“, dodao je Mohamed Salah.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar