Клоп: Сити игра лијепо, ми добијамо ружно и - кога брига?!

„Ривал нам је најбољи тим на свету“, уверава тренер Ливерпула.

Фудбал 01.04.2019 | 12:45
Клоп: Сити игра лијепо, ми добијамо ружно и - кога брига?!
Рекао је Николо Макијавели да циљ оправдава средство, а нешто слично могао би да узвикне Јирген Клоппосле тријумфа над Тотенхемом.

Није Ливерпул доминирао, далеко от тога да је јуришао, нападао у таласима, али је ипак славио. Три бода су дописана, опет су Црвени на врху премијерлигашке табеле и то је једино важно, а не како се стигло до 2:1 против тима из Лондона.

„Рекао сам да постоји 500 начина да победите утакмицу, а данас смо то учинили крајње ружно. Кога брига? Баш сам срећан што нисмо подлегли притиску, што се нисмо сломили. Ривал за титулу нам је најбољи тим на свету, Манчестер Сити, тешко је јурити се с њим“, не „лудује“ Немац за утиском, већ за бројевима у финишу сезоне.

Отуда и изостанак препозантљивог славља после аутогола Тобија Алервајрелда у 90. минуту. Сви су око харизматичног стратега поскакали, сви осим Клопа.

„Био сам релативно миран, јер сам био изненађен целом ситуацијом. Само сам видео ударац главом и ништа више. Појма немам како је лопта прешла гол-црту“.

Како је видео утакмицу?

„Нисам био срећан због примљеног гола, али ми се чини да нам је баш тако нешто било потребно. У првом делу смо имали фантастичне шансе и постигли изванредан гол, док смо у другом били тешки нисмо могли да успоставимо ритам. Нисмо се добро прилагодили начину игре Тотенхема, тек после њиовог поготка смо се тргли и почели опет да играмо“.

Црвени имају два бода више од Ситија, али и утакмицу бонуса, тако да је шампионска трка најузбудљивија у последњих неколико сезона.

„Такмичимо се против најбољег тима на планети какав је Манчестер Сити, а данас смо играли против једног од најбољих на свету. Баш тежак задатак, зато је победа делује добро. Имамо шампионски став. Могли смо да играмо квалитетније, али имали смо добрих тренутака у првом делу. У другом не баш, а опет смо га дали. Брилијантрно. Сити је прошле сезоне постао првак Енглеске, а и даље игра лепо. Са њима морамо да се боримо лудачки. Баш овако. И да имамо изванредну подршку са трибина, пулбика нас је данас гурала до крајњих граница“, додао је Јирген Клоп.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар