Klop: Siti igra lijepo, mi dobijamo ružno i - koga briga?!

„Rival nam je najbolji tim na svetu“, uverava trener Liverpula.

Fudbal 01.04.2019 | 12:45
Klop: Siti igra lijepo, mi dobijamo ružno i - koga briga?!
Rekao je Nikolo Makijaveli da cilj opravdava sredstvo, a nešto slično mogao bi da uzvikne Jirgen Klopposle trijumfa nad Totenhemom.

Nije Liverpul dominirao, daleko ot toga da je jurišao, napadao u talasima, ali je ipak slavio. Tri boda su dopisana, opet su Crveni na vrhu premijerligaške tabele i to je jedino važno, a ne kako se stiglo do 2:1 protiv tima iz Londona.

„Rekao sam da postoji 500 načina da pobedite utakmicu, a danas smo to učinili krajnje ružno. Koga briga? Baš sam srećan što nismo podlegli pritisku, što se nismo slomili. Rival za titulu nam je najbolji tim na svetu, Mančester Siti, teško je juriti se s njim“, ne „luduje“ Nemac za utiskom, već za brojevima u finišu sezone.

Otuda i izostanak prepozantljivog slavlja posle autogola Tobija Alervajrelda u 90. minutu. Svi su oko harizmatičnog stratega poskakali, svi osim Klopa.

„Bio sam relativno miran, jer sam bio iznenađen celom situacijom. Samo sam video udarac glavom i ništa više. Pojma nemam kako je lopta prešla gol-crtu“.

Kako je video utakmicu?

„Nisam bio srećan zbog primljenog gola, ali mi se čini da nam je baš tako nešto bilo potrebno. U prvom delu smo imali fantastične šanse i postigli izvanredan gol, dok smo u drugom bili teški nismo mogli da uspostavimo ritam. Nismo se dobro prilagodili načinu igre Totenhema, tek posle njiovog pogotka smo se trgli i počeli opet da igramo“.

Crveni imaju dva boda više od Sitija, ali i utakmicu bonusa, tako da je šampionska trka najuzbudljivija u poslednjih nekoliko sezona.

„Takmičimo se protiv najboljeg tima na planeti kakav je Mančester Siti, a danas smo igrali protiv jednog od najboljih na svetu. Baš težak zadatak, zato je pobeda deluje dobro. Imamo šampionski stav. Mogli smo da igramo kvalitetnije, ali imali smo dobrih trenutaka u prvom delu. U drugom ne baš, a opet smo ga dali. Brilijantrno. Siti je prošle sezone postao prvak Engleske, a i dalje igra lepo. Sa njima moramo da se borimo ludački. Baš ovako. I da imamo izvanrednu podršku sa tribina, pulbika nas je danas gurala do krajnjih granica“, dodao je Jirgen Klop.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar