ШПА: Бензема спријечио несаницу Луке Зидана!

Последњепласирана Уеска била на само неколико минута од бода у Мадриду.  Зидан извео сина на терен, Уеска му стрпала два комада, Бензема спасао образ.  На крају 3:2 за Краљевски клуб.  Ваљадолид заплакао због ВАР-а! Реал Сосиједад однео бод са Зориље.

Фудбал 01.04.2019 | 00:30
ШПА: Бензема спријечио несаницу Луке Зидана!
Троструки шампион Европе против најгорег тима Шпаније. И равноправна утакмица која би се вероватно завршила ремијем да у Реаловом тиму није био посебно инспирани Карим Бензема. Француски нападач је учествовао у акцијама код свих Реалових голова и дириговао победом од 3:2, али није могао да сакрије све проблем које ће Зинедин Зидан морати да реши у наредном период, а најмање ту мислимо на место голмана на којем је шеф стручног штаба Краљевског  клуба већ извршио две измене.

После Кејлора Наваса на ред је дошао син му Лука Зидан,  који неће по добром памтити Уеску, пошто му је фењераш Примере стрпао две лопте иза леђа. Истини за вољу, Зидан јуниор није крив ни за један од два примљена гола. Мада ништа није ни одбранио, па полупразан стадион “Сантјаго Бернабеу” – на трибинама је било 49.269 гледалаца, само је против Хетафеа било мање људи – није могао да види од чега је Лука саткан.

Могао је зато да види Брахима Дијаза, који код Сантјага Соларија једва да је видео терен, а вечерас се први пут нашао у стартних 11 и у првом полувремену био можда и најсветлија тачка у домаћем тиму. Конкуренција додуше није била жестока, пошто је у првих 45 минута Реал играо испод реномеа клуба.

После само два минута игре Кућо Ернандез, 19-годишњи Колумбијац на позајмици из Вотфорда, отворио је голеаду и још једном наговестио да би могао да израсте у опасног нападача. У дебитантској сезони у Примери већ је тресао мреже на гостовањима код Барселоне, Валенсије и Реала. Тек да подсетимо, последњи тинејџер који је у дебитантској сезони у Примери давао голове и на Камп Ноу и на Бернабеу био је Серхио Агуеро сада већ давне 2007. године.

Није међутим дуго потрајао вођство Уеске, одлично су у 25. минуту комбиновало Дијаз и Карим Бензема, његов ударац је додуше одбранио Сантамарија – Александар Јовановић је опет био на клупи – али одбрана Уеске није била тако обазрива. Лопта поново стиже до Дијаза, он је враћа до Иска, а момак који је код Соларија био запакован за продају са све машницом постиже и други гол на две утакмице код Зидана.

У наставку меча Реал је нешто мало подигао ритам игре, али је и даље владао утисак да игра таман онолико колико мора. Без мотива да докаже силу, па чак и да евентуално проба нешто ново. Добро убацивање Герета Бејла спољним делом копачке резултовало је Бенземином асистенцијом за Данија Себаљоса и вођство од 2:1, али ни тај тренутак није променио слику: Реал је играо пешке.

Против тако незаинтересоване екипе најгори тим Примере је успео да стигне и до другог гола када је штопер Ечеита изједначио резултат на 2:2, али је Бензема – да поновимо то још једном – вечерас заиста био инспирисан. Такав један ас више је него довољан за Уеску. Фино пласирана лопта у мали мрежицу у 90. минуту за коначних 2:2.

Реал је своје обавио, али никога није импресионирао. А Реал мора да импресионира.

Реми Реал Мадрида код куће са последњепласираним тимом Примере прошле сезоне био би прворазредна сензација. Данас је, међутим, ситуација много другачија.

Услед слабих резултата ове сезоне у домаћем првенству - као последица одласка Кристијана Роналда, промене тренера, повреда и лоше форме појединих битних играча - то што је Уеска била на само неколико минута од 2:2 на Сантјаго Бернабеу није нешто што би изазвало потресе у Мадриду, али свакако би било окарактерисано као срамота за "краљевски клуб".

Да не буде тако и да Зинедин Задин упише и другу победу у исто толико утакмица од свог повратка на клубу, побринуо се Карим Бензема.

Искусни Француз био је асистент, а онда и стрелац одлучујућег гола за 3:2 против упорне и борбене Уеске у последњој утакмици 29. кола.

Сјајном реакцијом у 89. минуту, када је искористио простор који му је оставио противнички дефанзивац да упути милиметарски прецизан шут у даљи угао, Бензема је донео Мадриђанима победу, иако је дуго изгледало да до ње неће моћи ове вечери.

Повреде су кројиле састав који је извео Зидан, а у одсуству првог голмана Куртое, Француз је одлучио да "баци у ватру" свог 20-годишњег сина Луку, па га је прекомандовао из Б тима.

Није му то био први наступ за славни клуб, дебитовао је прошле сезоне у ремињу са Виљареалом 2:2 у гостима, али како је почео, вероватно ће пожелети што пре да га заборави.

Већ у 3. минуту Колумбијац Кучо Ернандез прецизно је шутирао на додавање Езекела Авиле и матирао младог Луку Зидана.

У 25. је Иско још једном показао да му прија повратак тренера под чијом командом је много више играо, па се у другој узастопној утакмици уписао у стрелце.

Када је у 62. минуту Дани Себаљос искористио асистенцију Бенземе, чинило се да ће Реал рутински привести утакмицу крају, међутим, упорни гости успели су да стигну до изједначења. Ечеита се у 74. минуту сјајно убацио из другог плана и ударцем главом матирао Зидана.

Госту су, ипак, погнутих глава напустили Мадрид после шута Бенземе, а питање је хоће ли се идуће сезоне враћати на Реалов стадион, пошто им је девет кола пре краја безбедна зона удаљена великих седам бодова.

Гол Бенземе сигурно ће и помоћи младом Зидану да вечерас лакше заспи...

Ваљадолид заплакао због ВАР-а! Реал Сосиједад однео бод са Зориље.

Спаса вредни бодови измигољили су се из руку фудбалера Ваљадолида. Имали су љубичасти гол предности, имали и другу предност, али на крају су морали да се задовоље са бодом, пошто им је видео технологија узела победу против Реал Сосиједада – 1:1 у 29. колу Примере.

Што се тиче голова, Кеко је већ у деветом минуту начео госте из Баскије, да би их пораза спасио погодак изврсног Микела Орјазабала у 79, али најзанимљивији детаљ утакмице десио се тек након тога.

Ваљадолид је наиме стигао до поготка за 2:1, пошто је после одбране још једном веома доброг Херонима Руљија на одбитак први натрчао Кико Оливас и затресао мрежу гостију. Међутим, судија  Хавијера Алберола је затражио асистенцију ВАР-а и потом одлучио: офсајд је!

Резултат је тако остао 1:1, па је Ваљадолид направио само један корак, не сва три ка опстанку. А за  петама су у Виљареал и Селта. Сада са опорављеним Јагом Аспасом. Не изгледа добро.

ПРИМЕРА, 29. коло:

петак

Ђирона - Атлетик Билбао 1:2 (1:0)
/Стуани 37 - Вилијамс 53, Гарсија 59/

субота

Хетафе - Леганес 0:2 (0:0)
/Сантос 50, Хуанфран 83/

Барселона - Еспањол 2:0 (0:0)
/Меси 71, 89/

Селта - Виљареал 3:2 (0:2)
/Аспас 50, 86, Гомез 71 - Екамби 11, Педраса 16/

Алавес - Атлетико Мадрид 0:4 (0:2)
/Саул 5, Коста 11, Мората 59, Партеј 84/

недеља

Леванте - Еибар 2:2 (2:1)
/Моралес 5, Рочина 26 - Ескаланте 19, Енрих 78/

Рајо Ваљекано - Бетис 1:1 (1:0)
/Де Томас 34 - Тељо 81/

Севиља - Валенсија 0:1 (0:1)
/Парехо пен 45+1/

Ваљадолид - Реал Сосиједад 1:1 (1:0)
/Кеко 9 - Ојарзабал 79/

Реал Мадрид - Уеска 3:2 (1:1)
/Иско 25, Себаљос 62, Бензема 89 - Кучо 3, Ечеита 74/

ТАБЕЛА: Барселона 69, Атлетико М. 59, Реал 57, Хетафе 46, Алавес 44, Севиља 43, Валенсија 43, Атлетик Б. 40, Бетис 40, Сосиједад 37, Леганес 36, Еибар 36, Ђирона 34, Еспањол 34, Леванте 32, Ваљадолид 30, Виљареал 29, Селта 28, Рајо 24, Уеска 22.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар