ŠPA: Benzema spriječio nesanicu Luke Zidana!

Poslednjeplasirana Ueska bila na samo nekoliko minuta od boda u Madridu.  Zidan izveo sina na teren, Ueska mu strpala dva komada, Benzema spasao obraz.  Na kraju 3:2 za Kraljevski klub.  Valjadolid zaplakao zbog VAR-a! Real Sosijedad odneo bod sa Zorilje.

Fudbal 01.04.2019 | 00:30
ŠPA: Benzema spriječio nesanicu Luke Zidana!
Trostruki šampion Evrope protiv najgoreg tima Španije. I ravnopravna utakmica koja bi se verovatno završila remijem da u Realovom timu nije bio posebno inspirani Karim Benzema. Francuski napadač je učestvovao u akcijama kod svih Realovih golova i dirigovao pobedom od 3:2, ali nije mogao da sakrije sve problem koje će Zinedin Zidan morati da reši u narednom period, a najmanje tu mislimo na mesto golmana na kojem je šef stručnog štaba Kraljevskog  kluba već izvršio dve izmene.

Posle Kejlora Navasa na red je došao sin mu Luka Zidan,  koji neće po dobrom pamtiti Uesku, pošto mu je fenjeraš Primere strpao dve lopte iza leđa. Istini za volju, Zidan junior nije kriv ni za jedan od dva primljena gola. Mada ništa nije ni odbranio, pa poluprazan stadion “Santjago Bernabeu” – na tribinama je bilo 49.269 gledalaca, samo je protiv Hetafea bilo manje ljudi – nije mogao da vidi od čega je Luka satkan.

Mogao je zato da vidi Brahima Dijaza, koji kod Santjaga Solarija jedva da je video teren, a večeras se prvi put našao u startnih 11 i u prvom poluvremenu bio možda i najsvetlija tačka u domaćem timu. Konkurencija doduše nije bila žestoka, pošto je u prvih 45 minuta Real igrao ispod renomea kluba.

Posle samo dva minuta igre Kućo Ernandez, 19-godišnji Kolumbijac na pozajmici iz Votforda, otvorio je goleadu i još jednom nagovestio da bi mogao da izraste u opasnog napadača. U debitantskoj sezoni u Primeri već je tresao mreže na gostovanjima kod Barselone, Valensije i Reala. Tek da podsetimo, poslednji tinejdžer koji je u debitantskoj sezoni u Primeri davao golove i na Kamp Nou i na Bernabeu bio je Serhio Aguero sada već davne 2007. godine.

Nije međutim dugo potrajao vođstvo Ueske, odlično su u 25. minutu kombinovalo Dijaz i Karim Benzema, njegov udarac je doduše odbranio Santamarija – Aleksandar Jovanović je opet bio na klupi – ali odbrana Ueske nije bila tako obazriva. Lopta ponovo stiže do Dijaza, on je vraća do Iska, a momak koji je kod Solarija bio zapakovan za prodaju sa sve mašnicom postiže i drugi gol na dve utakmice kod Zidana.

U nastavku meča Real je nešto malo podigao ritam igre, ali je i dalje vladao utisak da igra taman onoliko koliko mora. Bez motiva da dokaže silu, pa čak i da eventualno proba nešto novo. Dobro ubacivanje Gereta Bejla spoljnim delom kopačke rezultovalo je Benzeminom asistencijom za Danija Sebaljosa i vođstvo od 2:1, ali ni taj trenutak nije promenio sliku: Real je igrao peške.

Protiv tako nezainteresovane ekipe najgori tim Primere je uspeo da stigne i do drugog gola kada je štoper Ečeita izjednačio rezultat na 2:2, ali je Benzema – da ponovimo to još jednom – večeras zaista bio inspirisan. Takav jedan as više je nego dovoljan za Uesku. Fino plasirana lopta u mali mrežicu u 90. minutu za konačnih 2:2.

Real je svoje obavio, ali nikoga nije impresionirao. A Real mora da impresionira.

Remi Real Madrida kod kuće sa poslednjeplasiranim timom Primere prošle sezone bio bi prvorazredna senzacija. Danas je, međutim, situacija mnogo drugačija.

Usled slabih rezultata ove sezone u domaćem prvenstvu - kao posledica odlaska Kristijana Ronalda, promene trenera, povreda i loše forme pojedinih bitnih igrača - to što je Ueska bila na samo nekoliko minuta od 2:2 na Santjago Bernabeu nije nešto što bi izazvalo potrese u Madridu, ali svakako bi bilo okarakterisano kao sramota za "kraljevski klub".

Da ne bude tako i da Zinedin Zadin upiše i drugu pobedu u isto toliko utakmica od svog povratka na klubu, pobrinuo se Karim Benzema.

Iskusni Francuz bio je asistent, a onda i strelac odlučujućeg gola za 3:2 protiv uporne i borbene Ueske u poslednjoj utakmici 29. kola.

Sjajnom reakcijom u 89. minutu, kada je iskoristio prostor koji mu je ostavio protivnički defanzivac da uputi milimetarski precizan šut u dalji ugao, Benzema je doneo Madriđanima pobedu, iako je dugo izgledalo da do nje neće moći ove večeri.

Povrede su krojile sastav koji je izveo Zidan, a u odsustvu prvog golmana Kurtoe, Francuz je odlučio da "baci u vatru" svog 20-godišnjeg sina Luku, pa ga je prekomandovao iz B tima.

Nije mu to bio prvi nastup za slavni klub, debitovao je prošle sezone u reminju sa Viljarealom 2:2 u gostima, ali kako je počeo, verovatno će poželeti što pre da ga zaboravi.

Već u 3. minutu Kolumbijac Kučo Ernandez precizno je šutirao na dodavanje Ezekela Avile i matirao mladog Luku Zidana.

U 25. je Isko još jednom pokazao da mu prija povratak trenera pod čijom komandom je mnogo više igrao, pa se u drugoj uzastopnoj utakmici upisao u strelce.

Kada je u 62. minutu Dani Sebaljos iskoristio asistenciju Benzeme, činilo se da će Real rutinski privesti utakmicu kraju, međutim, uporni gosti uspeli su da stignu do izjednačenja. Ečeita se u 74. minutu sjajno ubacio iz drugog plana i udarcem glavom matirao Zidana.

Gostu su, ipak, pognutih glava napustili Madrid posle šuta Benzeme, a pitanje je hoće li se iduće sezone vraćati na Realov stadion, pošto im je devet kola pre kraja bezbedna zona udaljena velikih sedam bodova.

Gol Benzeme sigurno će i pomoći mladom Zidanu da večeras lakše zaspi...

Valjadolid zaplakao zbog VAR-a! Real Sosijedad odneo bod sa Zorilje.

Spasa vredni bodovi izmigoljili su se iz ruku fudbalera Valjadolida. Imali su ljubičasti gol prednosti, imali i drugu prednost, ali na kraju su morali da se zadovolje sa bodom, pošto im je video tehnologija uzela pobedu protiv Real Sosijedada – 1:1 u 29. kolu Primere.

Što se tiče golova, Keko je već u devetom minutu načeo goste iz Baskije, da bi ih poraza spasio pogodak izvrsnog Mikela Orjazabala u 79, ali najzanimljiviji detalj utakmice desio se tek nakon toga.

Valjadolid je naime stigao do pogotka za 2:1, pošto je posle odbrane još jednom veoma dobrog Heronima Ruljija na odbitak prvi natrčao Kiko Olivas i zatresao mrežu gostiju. Međutim, sudija  Havijera Alberola je zatražio asistenciju VAR-a i potom odlučio: ofsajd je!

Rezultat je tako ostao 1:1, pa je Valjadolid napravio samo jedan korak, ne sva tri ka opstanku. A za  petama su u Viljareal i Selta. Sada sa oporavljenim Jagom Aspasom. Ne izgleda dobro.

PRIMERA, 29. kolo:

petak

Đirona - Atletik Bilbao 1:2 (1:0)
/Stuani 37 - Vilijams 53, Garsija 59/

subota

Hetafe - Leganes 0:2 (0:0)
/Santos 50, Huanfran 83/

Barselona - Espanjol 2:0 (0:0)
/Mesi 71, 89/

Selta - Viljareal 3:2 (0:2)
/Aspas 50, 86, Gomez 71 - Ekambi 11, Pedrasa 16/

Alaves - Atletiko Madrid 0:4 (0:2)
/Saul 5, Kosta 11, Morata 59, Partej 84/

nedelja

Levante - Eibar 2:2 (2:1)
/Morales 5, Ročina 26 - Eskalante 19, Enrih 78/

Rajo Valjekano - Betis 1:1 (1:0)
/De Tomas 34 - Teljo 81/

Sevilja - Valensija 0:1 (0:1)
/Pareho pen 45+1/

Valjadolid - Real Sosijedad 1:1 (1:0)
/Keko 9 - Ojarzabal 79/

Real Madrid - Ueska 3:2 (1:1)
/Isko 25, Sebaljos 62, Benzema 89 - Kučo 3, Ečeita 74/

TABELA: Barselona 69, Atletiko M. 59, Real 57, Hetafe 46, Alaves 44, Sevilja 43, Valensija 43, Atletik B. 40, Betis 40, Sosijedad 37, Leganes 36, Eibar 36, Đirona 34, Espanjol 34, Levante 32, Valjadolid 30, Viljareal 29, Selta 28, Rajo 24, Ueska 22.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar