БЕЛ: Клинтон затегао праћку са 25 метара!

Бриж прати ритам Генка. . .

Фудбал 01.04.2019 | 08:00
БЕЛ: Клинтон затегао праћку са 25 метара!
Генк је поставио стандарде, решио је да га прати Клуб Бриж. Највећи такмац лидеру и ове сезоне ултраофанзивном тиму Филипа Клемена за наслов првака у Белгији биће актуелни шампион, који је амбиције потврдио на почетку плеј-офа, јер је лако изашао на крај са Гентом – 3:0.

Састав хрватског стручњака Ивана Лека у потпуности је контролисао дешавања на стадиону „Жан Брајдел“ и задржао корак са Генком, за којим заостаје четири бода, а уједно је направио сјајну увертиру за велики дерби са Андерлехтом наредног викенда у Бриселу.

Иако се није уписао у листу стрелаца, архитекта успеха био је двоструки асистент Емануел Денис. Бриж се ослонио на креацију нигеријског офанзивца, који је у уводу меча асистирао искусном Холанђанину РудуВормеру, у наставку и нападачу Хансу Ванакену. Посебно је интересантно што су ово биле прве асистенције 21-годишњег шпица у Про лиги ове сезоне.

Потез утакмице, ипак, извео је десни бек Брижа Клинтон Мата, тако што је затегао праћку са 25 метара и повисио на 2:0. Тај погодак, који је уједно и пресудно утицао на исход, пао је непуних 60 секунди после искључења Вадиса Ођиђе Офоеа, који је копачком у колено ударио бразилског нападача Веслија.

БЕЛГИЈА 1, ПЛЕЈ-ОФ - 1. КОЛО

Петак

Стандард - Антверпен 3:1 (0:1)
/Ђенепо 71, Каванда 80, Лаифис 88 - Мбокани 25/

Субота

Генк – Андерлехт 3:0 (1:0)
/Мале 32, Ито 55, Паинтсил 79/

Недеља

Клуб Бриж – Гент 3:0 (2:0)
/Вормер 14, Мата 26, Ванакен 57/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар