BEL: Klinton zategao praćku sa 25 metara!

Briž prati ritam Genka. . .

Fudbal 01.04.2019 | 08:00
BEL: Klinton zategao praćku sa 25 metara!
Genk je postavio standarde, rešio je da ga prati Klub Briž. Najveći takmac lideru i ove sezone ultraofanzivnom timu Filipa Klemena za naslov prvaka u Belgiji biće aktuelni šampion, koji je ambicije potvrdio na početku plej-ofa, jer je lako izašao na kraj sa Gentom – 3:0.

Sastav hrvatskog stručnjaka Ivana Leka u potpunosti je kontrolisao dešavanja na stadionu „Žan Brajdel“ i zadržao korak sa Genkom, za kojim zaostaje četiri boda, a ujedno je napravio sjajnu uvertiru za veliki derbi sa Anderlehtom narednog vikenda u Briselu.

Iako se nije upisao u listu strelaca, arhitekta uspeha bio je dvostruki asistent Emanuel Denis. Briž se oslonio na kreaciju nigerijskog ofanzivca, koji je u uvodu meča asistirao iskusnom Holanđaninu RuduVormeru, u nastavku i napadaču Hansu Vanakenu. Posebno je interesantno što su ovo bile prve asistencije 21-godišnjeg špica u Pro ligi ove sezone.

Potez utakmice, ipak, izveo je desni bek Briža Klinton Mata, tako što je zategao praćku sa 25 metara i povisio na 2:0. Taj pogodak, koji je ujedno i presudno uticao na ishod, pao je nepunih 60 sekundi posle isključenja Vadisa Ođiđe Ofoea, koji je kopačkom u koleno udario brazilskog napadača Veslija.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 1. KOLO

Petak

Standard - Antverpen 3:1 (0:1)
/Đenepo 71, Kavanda 80, Laifis 88 - Mbokani 25/

Subota

Genk – Anderleht 3:0 (1:0)
/Male 32, Ito 55, Paintsil 79/

Nedelja

Klub Briž – Gent 3:0 (2:0)
/Vormer 14, Mata 26, Vanaken 57/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar