Партизану ни Бог не помаже, па ни Саво!

Саво не помаже, Партизан је лош – црна серија траје! Партизан је опет поражен, прва победа Напретка у Суперлиги још од новембра. Саво Милошевић поразом почео тренерску каријеру, Петровић одбранио пенал Рикарду.  Партизан пропада - четврто место на табели! Напредак стрептопмицин за црно-беле, судија Анђеловски се обрукао, голман Петровић јунак под Багдалом! Неуспешан деби Сава Милошевића, Крушевљани славили 1:0!

Фудбал 31.03.2019 | 23:41
Партизану ни Бог не помаже, па ни Саво!
Партизану не помаже ништа, ни нова промена тренера, трећа ове сезоне!

Губио је Мирослав Ђукић бодове, губио их је и Зоран Мирковић. Ништа боље није пошао ни Жарко Лазетић као привремено решење. А, сада је тренерску каријеру, као шеф стручног штаба "парног ваљка", поразом започео Саво Милошевић.

Није до тренера, то је дефинитивно! Партизан, са овим снагама и овако припремљен, једноставно нема квалитет за боље резултате и шампионску трку. Црно-бели су два кола пре краја првог дела шампионат пали на четврто место, поред Црвене звезде и Радничког, сада је испред екипе из Хумске и Чукарички.

Напредак је у 28. колу Суперлиге победио 1:0, голом Ивана Ђорића у 18. минуту. Био је то први тријумф Крушевљана још од 24. новембра, када су на стадиону "Младост" победили Мачву 2:0. Од те утакмице екипа Милорада Косановића је доживела шест пораза и четири ремија.

Последњи пут Партизан пет утакмица заредом није победио у сезони 2006/2007. од 27. августа 2006, до краја септембра исте године црно-бели су везали три пораза и два ремија. Тек 1. октобра савладан је Земун 2:0.

Разлика је у томе што Партизан сада има четири везана пораза, а пре тога је играо нерешено са Звездом. После Радничког, Вождовца и Спартака, бољи од црно-белих био је и Напредак. Исте те 2006/2007, само пред крај сезоне, Мирослав Ђукић је водећи Партизан забележио четири пораза у низу.

Негативни рекорди се руше, док трибинама, где год играо Партизан, одјекује "Управа, напоље".

Покушао је Милошевић променама у саставу, које су биле плод његове жеље, али и последица повреда, да тргне посрнулу екипу. Није успео. Имали су црно-бели и теренску иницијативу, неколико врло добрих прилика, чак и пенал, међутим у недељу их није хтео гол као пре 18 дана, када је Партизан на истом месту, против истог ривала славио пласман у полуфинале Купа убедљивом победом 4:0.

Ђорић је решио утакмицу прелепим голом са ивице казненог простора, након продора и асистенције Николе Аксентијевића. Фудбалер Напретка послао је лопту у рашље и Стојковић је био немоћан, баш као и неколико минута касније, када је Ибрахима Ендиаје затресао мрежу, али је погодак Сенегалца неоправдано поништен због офсајда.

Напредак је отећен у 23, а Партизан у 59. минуту, јер је судија Новица Анђеловски због очигледне руке пропустио прилику да други пут за кратко време покаже у правцу беле тачке у шеснаестерцу домаћина. Пре тога је свирао пенал након прекршаја над Зораном Зошићем, међутим најбољи стрелац Партизана Рикардо Гомеш није био прецизан у 57. минуту.

Одличан дан имао је некадашњи голман Партизана сада чувар мреже Напретка - Никола Петровић. Поред одбране пенала, успео је Петровић да се истакне са још неколико сјајних интервенција. 

Сезона се наставља већ у среду, када у Хумску долази Чукарички и након те утакмице могло би да буде јасно с које позиције ће Партизан у плеј-оф. За сада са четврте...

Тренери се мењају – проблеми остају. Партизан не може да се извуче из живог блата у који га је, лошом селекцијом тима, угурао бивши спортски директор Ивица Илиев. Целе сезоне играју лоше црно-бели што значи да није до квалитета и(ли) знања шефа струке, већ до оног који је направио тим неспособан да победи зимус одласцима осакаћени тим Напретка. Штавише, освајач Купа Србије није успео ни бод да узме на стадиону „Младост“, због чега је два кола уочи плеј-офа пао чак на четврто место на табели. Незапамћено и неприхватљиво.

Крушевљани су показали да су прави стрптомицин за екипу из Хумске – одолели пети узастопни пут у првенству – и по свему виђеном заслужено су славили (1:0), први пут још од 24. новембра. Састав МилорадаКосановића, у минулом прелазном року жестоко уздрман одласцима Алексе Вукановића, Милоша Вулића и Николе Боранијашевића, упропастио је деби Сава Милошевића на клупи Партизана и оголио болну истину по Гробаре: овај тим игра испод сваког критеријума.

Црно-белима су под Багдалом главе дошли некадашњи ђаци, Никола Аксентијевић, Милош Остојић и НиколаПетровић. Десни бек је продорима и центаршутевима представљао константну опасност по госте, истакао се и као асистент у 18. минуту за погодак Ивана Ђорића, некадашњи штопер се преместио на позицију задњег везног и био тактичко изненађење искусног тренерског вука Косановића, јер је у већем делу меча осујетио креацију папирантог фаворита, док је голман бранио чудновато, израставши у једног од јунака тако што је у првом делу бранио ударце са дистанце Милана Смиљанића и Данила Пантића, а у другом спречио Рикарда Гомеша да из једанаестерца донесе изједначење.

Та парада Николе Петровића - а имао их је још неколико, посебно у завршници - можда је и кључно утицала на сусрет у коме је Напредак свесно препустио иницијативу Партизану, играјући на крату неодлуичности и хаотичне ситуације у клубу. Колико црно-бели нису могли ништа конкретнмо дуго времена да направе сведочи податак да су најбоље шансе имали преко удараца са дистанце или из прекида, а не из пас игре. Осим Пантића и Смиљанића могао је и пре промашеног пенала Рикардо да погоди циљ, али је промашио зицер главом са петерца у надокнади првог дела, док се још више обрукао Новица Анђеловски.

Главни судија меча потпуно је погубио конце и дебело оштетио оба тима. Напретку је поништио чист гол зато што је прихватио сугестио Матије Нађа Олајоша, иако је помоћни арбитар испод западне трибине једини на стадиону видео да је данас фантастични Ибрахима Ендијае био у офсајду, да би га ТВ снимак демантовао, док је црно-беле закинуо за још један казнени ударац, пошто је после фаула Немање Петровића над Зораном Тошићем пропустио прилику да два минута касније још једном покаже на белу тачку услед очигледног играња руком левог бека Напретка.

Саво Милошевић је покушао променом формације у 4-1-4-1 и ослањањем на искусне играче (Вулићевић, Остојић, Смиљанић, у другом делу у Илић) да прекине црни низ, међутим, после пораза од Радничког, Вождовца и Спартака, четврти узастопни првенствени пораз показао је да је Партизан не само у резултатској, већ у организационој, играчкој и одавно финасијској кризи коју, изгледа, нема ко да реши.

За разлику од црно –белих, Напредак има тренера и то се данас јасно оцртало на терену, јер је Косановићпоказао Милошевићу и како се напада и како се брани. Зато су и плодови домаћина слатки.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, 28. КОЛО

НАПРЕДАК - ПАРТИЗАН 1:0 (1:0)
/Ђорић 18/

Крушевац
Стадион Младости
Судија: Новица Анђеловски
Жути картон: Ивановић, Аксентијевић (Напредак)

НАПРЕДАК (4-2-3-1): Ни. Петровић - Аксентијевић, Вешковац, Остојић, Маринковић - Ескић, Ђорић (од 75. Деак) - Ендиаје, Аливодић, Ивановић (од 90. Зукановић) - Не. Петровић. Тренер: Милорад Косановић.

ПАРТИЗАН (4-1-4-1): Стојковић - Вулићевић, Остојић, Валијенте, Н. Г. Милетић (од 31. Урошевић) - Шћекић - Смиљанић, Пантић (од 83. Илић), Тошић (од 70. Закарић), Рикардо - Николић. Тренер: Саво Милошевић.

Вождовац се опасно залауфао, да ли је касно за плеј-оф? Против Земуна убедљивих 3:1.

Земунци, овако нећете до опстанка! Вождовац преокретом до победе на крову.

Последњепласирани Земун имао је вођство против Вождовца на полувремену, али га је у наставку меча испустио и доживео трећи узастопни пораз, укупно 16. ове сезоне.

Вождовац - Земун 3:1 (0:1).

Нису Земунци у безизлазној ситуацији, пошто су и сви њихови конкуренти - Динамо, Рад и Бачка - поражени овог викенда, али мораће много тога да поправе у својим наступима када крене плеј-аут да би изборили останак.

Предност гостима донео је млади Иван Илић у 10. минуту, а победу домаћину Борко Дуроњић у 59, Предраг Сикимић у 65. и Андрија Луковић у 92. минуту.

Квалитет је увек био ту, само није било кога да екипу усмери тамо где треба, али кад је Драган Аничићпреузео улогу шефа струке Вождовац је добио правац. И штета само што је превише касно упалио, јер да је овако играо од почетка сезоне плеј-оф се не би доводио у питању. Овако, у 28. колу Суперлиге 3:1 против Земуна за продужетак снова о пласману међу осам најбољих. Нажалост по Змајеве, чини се без реалног основа, јер превише би тога требало да се поклопи Вождовцу не би ли се заиста домогли места које води у плеј-оф.

Где му је, поновићемо опет, строго по играчком квалитету и место, иако је Иван Илић, некадашњи Звездин ђак сада под уговором са славним Манчестер Ситијем, већ у 10. минуту сам себи отворио простор за шут и довео Земунце у вођство од 1:0.

То је међутим било малтене све од Земунаца, пошто их је од тада чувао само Марко Милошевић међу стативама. Није могао довека, па је почетком другог полувремена теренска иницијатива Вождовца стигла на наплату. Прво Борко Дуроњић, па повратнички првенац искусног Предрага Сикимића, у судијској надокнади и гол Андрије Луковића.

Мада је све могло да изгледа знатно другачије да само који тренутак раније 21-годишњи Марко Илић није парадом зауставио слободњак Немање Томића за 2:2.

Поменућемо само још да је искусном Милошу Павловићу уочи меча уручен поклон дрес поводом 200. наступа у дресу Вождовца. У српском фудбалу заиста вредан подвиг.

СУПЕРЛИГА, 28. коло:

Динамо - Војводина 1:3 (1:2)
/Недељковић 4 - Ђурић 22, 89п, Матић 51/

Спартак - Младост 1:0 (1:0)
/Главчић 27/

Чукарички - Радник 2:0 (2:0)
/Мудрински 28, 37/

Раднички - Рад 2:0 (1:0)
/Хаскић 4, Дринчић 69/

Црвена звезда - Мачва 2:1 (1:1)
/Боаћи 37, Бен 75п - Гигић 15/

одиграно у петак:

Пролетер - Бачка 3:0 (1:0)
/Чоловић 41, Говедарица 53, 79/

недеља

Напредак - Партизан 1:0 (1:0)
/Ђорић 18/

Вождовац - Земун 3:1 (0:1)
/Дуроњић 59, Сикимић 65, Луковић 90+2 - Илић 10/

ТАБЕЛА: Црвена звезда 78, Раднички Ниш 71, Чукарички 53, Партизан 51, Младост 42, Напредак 38, Пролетер 37, Радник 35 (плеј-оф), Војводина 33, Спартак 32, Мачва 31, Вождовац 31, Бачка 25, Рад 21, Динамо 19, Земун 18.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар