Partizanu ni Bog ne pomaže, pa ni Savo!

Savo ne pomaže, Partizan je loš – crna serija traje! Partizan je opet poražen, prva pobeda Napretka u Superligi još od novembra. Savo Milošević porazom počeo trenersku karijeru, Petrović odbranio penal Rikardu.  Partizan propada - četvrto mesto na tabeli! Napredak streptopmicin za crno-bele, sudija Anđelovski se obrukao, golman Petrović junak pod Bagdalom! Neuspešan debi Sava Miloševića, Kruševljani slavili 1:0!

Fudbal 31.03.2019 | 23:41
Partizanu ni Bog ne pomaže, pa ni Savo!
Partizanu ne pomaže ništa, ni nova promena trenera, treća ove sezone!

Gubio je Miroslav Đukić bodove, gubio ih je i Zoran Mirković. Ništa bolje nije pošao ni Žarko Lazetić kao privremeno rešenje. A, sada je trenersku karijeru, kao šef stručnog štaba "parnog valjka", porazom započeo Savo Milošević.

Nije do trenera, to je definitivno! Partizan, sa ovim snagama i ovako pripremljen, jednostavno nema kvalitet za bolje rezultate i šampionsku trku. Crno-beli su dva kola pre kraja prvog dela šampionat pali na četvrto mesto, pored Crvene zvezde i Radničkog, sada je ispred ekipe iz Humske i Čukarički.

Napredak je u 28. kolu Superlige pobedio 1:0, golom Ivana Đorića u 18. minutu. Bio je to prvi trijumf Kruševljana još od 24. novembra, kada su na stadionu "Mladost" pobedili Mačvu 2:0. Od te utakmice ekipa Milorada Kosanovića je doživela šest poraza i četiri remija.

Poslednji put Partizan pet utakmica zaredom nije pobedio u sezoni 2006/2007. od 27. avgusta 2006, do kraja septembra iste godine crno-beli su vezali tri poraza i dva remija. Tek 1. oktobra savladan je Zemun 2:0.

Razlika je u tome što Partizan sada ima četiri vezana poraza, a pre toga je igrao nerešeno sa Zvezdom. Posle Radničkog, Voždovca i Spartaka, bolji od crno-belih bio je i Napredak. Iste te 2006/2007, samo pred kraj sezone, Miroslav Đukić je vodeći Partizan zabeležio četiri poraza u nizu.

Negativni rekordi se ruše, dok tribinama, gde god igrao Partizan, odjekuje "Uprava, napolje".

Pokušao je Milošević promenama u sastavu, koje su bile plod njegove želje, ali i posledica povreda, da trgne posrnulu ekipu. Nije uspeo. Imali su crno-beli i terensku inicijativu, nekoliko vrlo dobrih prilika, čak i penal, međutim u nedelju ih nije hteo gol kao pre 18 dana, kada je Partizan na istom mestu, protiv istog rivala slavio plasman u polufinale Kupa ubedljivom pobedom 4:0.

Đorić je rešio utakmicu prelepim golom sa ivice kaznenog prostora, nakon prodora i asistencije Nikole Aksentijevića. Fudbaler Napretka poslao je loptu u rašlje i Stojković je bio nemoćan, baš kao i nekoliko minuta kasnije, kada je Ibrahima Endiaje zatresao mrežu, ali je pogodak Senegalca neopravdano poništen zbog ofsajda.

Napredak je otećen u 23, a Partizan u 59. minutu, jer je sudija Novica Anđelovski zbog očigledne ruke propustio priliku da drugi put za kratko vreme pokaže u pravcu bele tačke u šesnaestercu domaćina. Pre toga je svirao penal nakon prekršaja nad Zoranom Zošićem, međutim najbolji strelac Partizana Rikardo Gomeš nije bio precizan u 57. minutu.

Odličan dan imao je nekadašnji golman Partizana sada čuvar mreže Napretka - Nikola Petrović. Pored odbrane penala, uspeo je Petrović da se istakne sa još nekoliko sjajnih intervencija. 

Sezona se nastavlja već u sredu, kada u Humsku dolazi Čukarički i nakon te utakmice moglo bi da bude jasno s koje pozicije će Partizan u plej-of. Za sada sa četvrte...

Treneri se menjaju – problemi ostaju. Partizan ne može da se izvuče iz živog blata u koji ga je, lošom selekcijom tima, ugurao bivši sportski direktor Ivica Iliev. Cele sezone igraju loše crno-beli što znači da nije do kvaliteta i(li) znanja šefa struke, već do onog koji je napravio tim nesposoban da pobedi zimus odlascima osakaćeni tim Napretka. Štaviše, osvajač Kupa Srbije nije uspeo ni bod da uzme na stadionu „Mladost“, zbog čega je dva kola uoči plej-ofa pao čak na četvrto mesto na tabeli. Nezapamćeno i neprihvatljivo.

Kruševljani su pokazali da su pravi strptomicin za ekipu iz Humske – odoleli peti uzastopni put u prvenstvu – i po svemu viđenom zasluženo su slavili (1:0), prvi put još od 24. novembra. Sastav MiloradaKosanovića, u minulom prelaznom roku žestoko uzdrman odlascima Alekse Vukanovića, Miloša Vulića i Nikole Boranijaševića, upropastio je debi Sava Miloševića na klupi Partizana i ogolio bolnu istinu po Grobare: ovaj tim igra ispod svakog kriterijuma.

Crno-belima su pod Bagdalom glave došli nekadašnji đaci, Nikola Aksentijević, Miloš Ostojić i NikolaPetrović. Desni bek je prodorima i centaršutevima predstavljao konstantnu opasnost po goste, istakao se i kao asistent u 18. minutu za pogodak Ivana Đorića, nekadašnji štoper se premestio na poziciju zadnjeg veznog i bio taktičko iznenađenje iskusnog trenerskog vuka Kosanovića, jer je u većem delu meča osujetio kreaciju papirantog favorita, dok je golman branio čudnovato, izrastavši u jednog od junaka tako što je u prvom delu branio udarce sa distance Milana Smiljanića i Danila Pantića, a u drugom sprečio Rikarda Gomeša da iz jedanaesterca donese izjednačenje.

Ta parada Nikole Petrovića - a imao ih je još nekoliko, posebno u završnici - možda je i ključno uticala na susret u kome je Napredak svesno prepustio inicijativu Partizanu, igrajući na kratu neodluičnosti i haotične situacije u klubu. Koliko crno-beli nisu mogli ništa konkretnmo dugo vremena da naprave svedoči podatak da su najbolje šanse imali preko udaraca sa distance ili iz prekida, a ne iz pas igre. Osim Pantića i Smiljanića mogao je i pre promašenog penala Rikardo da pogodi cilj, ali je promašio zicer glavom sa peterca u nadoknadi prvog dela, dok se još više obrukao Novica Anđelovski.

Glavni sudija meča potpuno je pogubio konce i debelo oštetio oba tima. Napretku je poništio čist gol zato što je prihvatio sugestio Matije Nađa Olajoša, iako je pomoćni arbitar ispod zapadne tribine jedini na stadionu video da je danas fantastični Ibrahima Endijae bio u ofsajdu, da bi ga TV snimak demantovao, dok je crno-bele zakinuo za još jedan kazneni udarac, pošto je posle faula Nemanje Petrovića nad Zoranom Tošićem propustio priliku da dva minuta kasnije još jednom pokaže na belu tačku usled očiglednog igranja rukom levog beka Napretka.

Savo Milošević je pokušao promenom formacije u 4-1-4-1 i oslanjanjem na iskusne igrače (Vulićević, Ostojić, Smiljanić, u drugom delu u Ilić) da prekine crni niz, međutim, posle poraza od Radničkog, Voždovca i Spartaka, četvrti uzastopni prvenstveni poraz pokazao je da je Partizan ne samo u rezultatskoj, već u organizacionoj, igračkoj i odavno finasijskoj krizi koju, izgleda, nema ko da reši.

Za razliku od crno –belih, Napredak ima trenera i to se danas jasno ocrtalo na terenu, jer je Kosanovićpokazao Miloševiću i kako se napada i kako se brani. Zato su i plodovi domaćina slatki.

SUPERLIGA SRBIJE, 28. KOLO

NAPREDAK - PARTIZAN 1:0 (1:0)
/Đorić 18/

Kruševac
Stadion Mladosti
Sudija: Novica Anđelovski
Žuti karton: Ivanović, Aksentijević (Napredak)

NAPREDAK (4-2-3-1): Ni. Petrović - Aksentijević, Veškovac, Ostojić, Marinković - Eskić, Đorić (od 75. Deak) - Endiaje, Alivodić, Ivanović (od 90. Zukanović) - Ne. Petrović. Trener: Milorad Kosanović.

PARTIZAN (4-1-4-1): Stojković - Vulićević, Ostojić, Valijente, N. G. Miletić (od 31. Urošević) - Šćekić - Smiljanić, Pantić (od 83. Ilić), Tošić (od 70. Zakarić), Rikardo - Nikolić. Trener: Savo Milošević.

Voždovac se opasno zalaufao, da li je kasno za plej-of? Protiv Zemuna ubedljivih 3:1.

Zemunci, ovako nećete do opstanka! Voždovac preokretom do pobede na krovu.

Poslednjeplasirani Zemun imao je vođstvo protiv Voždovca na poluvremenu, ali ga je u nastavku meča ispustio i doživeo treći uzastopni poraz, ukupno 16. ove sezone.

Voždovac - Zemun 3:1 (0:1).

Nisu Zemunci u bezizlaznoj situaciji, pošto su i svi njihovi konkurenti - Dinamo, Rad i Bačka - poraženi ovog vikenda, ali moraće mnogo toga da poprave u svojim nastupima kada krene plej-aut da bi izborili ostanak.

Prednost gostima doneo je mladi Ivan Ilić u 10. minutu, a pobedu domaćinu Borko Duronjić u 59, Predrag Sikimić u 65. i Andrija Luković u 92. minutu.

Kvalitet je uvek bio tu, samo nije bilo koga da ekipu usmeri tamo gde treba, ali kad je Dragan Aničićpreuzeo ulogu šefa struke Voždovac je dobio pravac. I šteta samo što je previše kasno upalio, jer da je ovako igrao od početka sezone plej-of se ne bi dovodio u pitanju. Ovako, u 28. kolu Superlige 3:1 protiv Zemuna za produžetak snova o plasmanu među osam najboljih. Nažalost po Zmajeve, čini se bez realnog osnova, jer previše bi toga trebalo da se poklopi Voždovcu ne bi li se zaista domogli mesta koje vodi u plej-of.

Gde mu je, ponovićemo opet, strogo po igračkom kvalitetu i mesto, iako je Ivan Ilić, nekadašnji Zvezdin đak sada pod ugovorom sa slavnim Mančester Sitijem, već u 10. minutu sam sebi otvorio prostor za šut i doveo Zemunce u vođstvo od 1:0.

To je međutim bilo maltene sve od Zemunaca, pošto ih je od tada čuvao samo Marko Milošević među stativama. Nije mogao doveka, pa je početkom drugog poluvremena terenska inicijativa Voždovca stigla na naplatu. Prvo Borko Duronjić, pa povratnički prvenac iskusnog Predraga Sikimića, u sudijskoj nadoknadi i gol Andrije Lukovića.

Mada je sve moglo da izgleda znatno drugačije da samo koji trenutak ranije 21-godišnji Marko Ilić nije paradom zaustavio slobodnjak Nemanje Tomića za 2:2.

Pomenućemo samo još da je iskusnom Milošu Pavloviću uoči meča uručen poklon dres povodom 200. nastupa u dresu Voždovca. U srpskom fudbalu zaista vredan podvig.

SUPERLIGA, 28. kolo:

Dinamo - Vojvodina 1:3 (1:2)
/Nedeljković 4 - Đurić 22, 89p, Matić 51/

Spartak - Mladost 1:0 (1:0)
/Glavčić 27/

Čukarički - Radnik 2:0 (2:0)
/Mudrinski 28, 37/

Radnički - Rad 2:0 (1:0)
/Haskić 4, Drinčić 69/

Crvena zvezda - Mačva 2:1 (1:1)
/Boaći 37, Ben 75p - Gigić 15/

odigrano u petak:

Proleter - Bačka 3:0 (1:0)
/Čolović 41, Govedarica 53, 79/

nedelja

Napredak - Partizan 1:0 (1:0)
/Đorić 18/

Voždovac - Zemun 3:1 (0:1)
/Duronjić 59, Sikimić 65, Luković 90+2 - Ilić 10/

TABELA: Crvena zvezda 78, Radnički Niš 71, Čukarički 53, Partizan 51, Mladost 42, Napredak 38, Proleter 37, Radnik 35 (plej-of), Vojvodina 33, Spartak 32, Mačva 31, Voždovac 31, Bačka 25, Rad 21, Dinamo 19, Zemun 18.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar