ПЛ БиХ - Осим предосјетио: Жељо повео, па стао у Габели!

Нови, четврти реми у 24. колу Премијер лиге БиХ.  Челик на "минус два" од Европе! У посљедњем сусрету 24. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине, Челик је у комшијском дербију пред око 6. 000 гледалаца славио против Младости из Добоја код Какња са 1:0 (1:0) и остао у игри за излазак на евро-сцену.

Фудбал 31.03.2019 | 23:14
ПЛ БиХ - Осим предосјетио: Жељо повео, па стао у Габели!
Да је Амар Осим знао шта говори када је у најави утакмице рекао да Жељезничар није фаворит против ГОШК-а, потврдила је данашња утакмица у Габели, која је завршена без побједника 1:1 (0:1).

Иако су сарајевски "плави" водили на полувремену против претпосљедње екипе на табели, нису успјели да сачувају предност, па су на крају морали да се задовље бодом освојеним на стадиону "Перица Перо Павловић".

Ермин Зец лијепо је погодио са руба шеснаестерца у 31. минуту и донио предност Жељезничару, али су домаћи у наставку успјели да анулирају тај погодак.

Голман гостију Ведран Кјосевски скривио је једанаестерац оборивши Јосипа Ереиза, а Мирсад Рамић био је прецизан са "креча" и ГОШК-у донио изједначење. Испоставиће се касније и бод.

Имали су домаћи много приговора на суђење главног арбитра Луке Билбије из Приједора, а тренер Габељана Станко Мршић због тога је искључен у 77. минуту.

До краја није било голова, а подјелом бодова сигурно не могу бити задовољни ни у једном табору.

Габељани остају у зони испадања, док су Сарајлије пропустиле прилику да на табели престигну Широки Бријег и осамостале се на трећој позицији која води на међународну сцену.

ГОШК - ЖЕЉЕЗНИЧАР 1:1 (0:1)

ГОШК: Козић, Карамарко, Хасанхоџић, Ереиз (73. Вего), Гржан, Ђајић, Рагуж, Вукоја, Рамић, Хасановић, Ковачић (30. Медак). Тренер: Станко Мршић.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Кјосевски, Павић, Шабанаџовић, А. Зец (72. Рамовић), Крпић, Мујезиновић (53. Веселиновић), Е.Зец, Станић, Богичевић, Хајдаревић, Сиповић. Тренер: Амар Осим.

Челик на "минус два" од Европе! У посљедњем сусрету 24. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине, Челик је у комшијском дербију пред око 6.000 гледалаца славио против Младости из Добоја код Какња са 1:0 (1:0) и остао у игри за излазак на евро-сцену.

Зеничани су, тако, у наставку још без пораза, а уписали су и четврти тријумф у пет утакмица прољетног дијела сакупивши и највише бодова у наставку сезоне. Овим су се тријумфом донекле искупили Какањцима за пораз у јесењем дијелу, када су на свом терену били изгубили са чак 0:3.

Сада зенички тим за пласманом на трећу позицију и европска такмичења заостаје само два бода за Широким Бријегом и Жељезничаром, који је раније у недјељу ремизирао против ГОШК-а у Габели (1:1).

Утакмица је потпуно оправдала епитет комшијског дербија, али су домаћини били спретнији те у 31. минуту, када је капитен Анел Дедић одбијену лопту ефектно поспремио у мрежу за 1:0, за како се испоставило на крају минималну побједу.

Претходно је шутирао Харис Дилавер, али је голман Емил Велић само кратко био одбио лопту која је завршила у ногама код Дедића.

Велику прилику за домаћине у 10. минуту није реализовао Марин Јурина, који је избио сам пред голмана Емила Велића, али га је био погодио у прса.

Челик је у вођство могао довести и Шевко Окић, који је шутирао у 28. минуту са око седам метара искоса са десне стране, али се тада храбро био бацио те шут блокирао Кенан Хрељић, којем су из љекарског тима гостију морали указати и помоћ.

Након примљеног гола, гости су покушали брзо поравнати, али је домаћи голман Бојан Павловић у 40. минуту одбранио добар шут Филипа Арежине. Након слободног ударца у 45. минуту, гости су сматрали да је лопта била цијелим обимом прешла гол-линију те тражили да се призна гол, али су судије досудиле офсајд Аладину Исаковићу па се на одмор отишло при водству Челика од 1:0.

У друго полувријеме пуно одлучније су ушли гости, а већ у 46. минуту поново се створила велика гужва пред голом Челика. Домаћи су играчи успјели из петерца избити лопту у корнер и спасити гол. Потом је Арежина имао најбољу прилику за госте, који је успио савладати голмана Павловића, али је његов шут на десној стативи стигао и у корнер скренуо стопер Лука Милетић.

Челик је успио пренијети игру на противничку половину, али су до краја, преко резервисте Матијаса Фанима, гости ипак у 70. минуту опасније запријетили. Фанимо је шутирао са око 10-ак метара искоса са десне стране, а лопта је замало отишла поред гола.

Гедеон Гузина у 87. минуту није успио добро захватити лопту на ивици 16-ерца па је његов шут завршио поред гола. Већ у наредној минуту капитен гостију Аладин Исаковић, који је био леђима окренут голу, успио је шутирати, али је голман Павловић био добро постављен те сигурно одбранио не тако снажан шут.

У судијском времену Челик је имао нову прилику преко Окића, али је његов шут искоса са лијеве стране замало завршио поред гола па је остало 1:0.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 24. КОЛО:

ГОШК - Жељезничар 1:1 (0:1)
/Рамић 56 пен - Е. Зец 31/

Челик - Младост 1:0 (1:0)
/Дедић 31/

Одиграно у суботу:

Тузла сити - Слобода 1:1 (1:1)
/Црнкић 17 - Хусејиновић 36/

Звијезда 09 - Широки Бријег 1:1 (0:1)
/Стјепановић 71 - Багарић 42/

Крупа - Радник 2:2 (0:1)
/Бртан 71, Аганспахић 88 - Макитан 44 аг, Брадоњић 90+3/

Сарајево - Зрињски 0:1 (0:0)
/Мандић 52/

ТАБЕЛА: Сарајево 53, Зрињски 47, Широки Бријег 36, Жељезничар 36, Челик 34, Радник 33, Слобода 31, Младост 30, Тузла сити 25, Звијезда 09 24, ГОШК 21, Крупа 18.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар