PL BiH - Osim predosjetio: Željo poveo, pa stao u Gabeli!

Novi, četvrti remi u 24. kolu Premijer lige BiH.  Čelik na "minus dva" od Evrope! U posljednjem susretu 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Čelik je u komšijskom derbiju pred oko 6. 000 gledalaca slavio protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja sa 1:0 (1:0) i ostao u igri za izlazak na evro-scenu.

Fudbal 31.03.2019 | 23:14
PL BiH - Osim predosjetio: Željo poveo, pa stao u Gabeli!
Da je Amar Osim znao šta govori kada je u najavi utakmice rekao da Željezničar nije favorit protiv GOŠK-a, potvrdila je današnja utakmica u Gabeli, koja je završena bez pobjednika 1:1 (0:1).

Iako su sarajevski "plavi" vodili na poluvremenu protiv pretposljednje ekipe na tabeli, nisu uspjeli da sačuvaju prednost, pa su na kraju morali da se zadovlje bodom osvojenim na stadionu "Perica Pero Pavlović".

Ermin Zec lijepo je pogodio sa ruba šesnaesterca u 31. minutu i donio prednost Željezničaru, ali su domaći u nastavku uspjeli da anuliraju taj pogodak.

Golman gostiju Vedran Kjosevski skrivio je jedanaesterac oborivši Josipa Ereiza, a Mirsad Ramić bio je precizan sa "kreča" i GOŠK-u donio izjednačenje. Ispostaviće se kasnije i bod.

Imali su domaći mnogo prigovora na suđenje glavnog arbitra Luke Bilbije iz Prijedora, a trener Gabeljana Stanko Mršić zbog toga je isključen u 77. minutu.

Do kraja nije bilo golova, a podjelom bodova sigurno ne mogu biti zadovoljni ni u jednom taboru.

Gabeljani ostaju u zoni ispadanja, dok su Sarajlije propustile priliku da na tabeli prestignu Široki Brijeg i osamostale se na trećoj poziciji koja vodi na međunarodnu scenu.

GOŠK - ŽELJEZNIČAR 1:1 (0:1)

GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz (73. Vego), Gržan, Đajić, Raguž, Vukoja, Ramić, Hasanović, Kovačić (30. Medak). Trener: Stanko Mršić.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Pavić, Šabanadžović, A. Zec (72. Ramović), Krpić, Mujezinović (53. Veselinović), E.Zec, Stanić, Bogičević, Hajdarević, Sipović. Trener: Amar Osim.

Čelik na "minus dva" od Evrope! U posljednjem susretu 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Čelik je u komšijskom derbiju pred oko 6.000 gledalaca slavio protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja sa 1:0 (1:0) i ostao u igri za izlazak na evro-scenu.

Zeničani su, tako, u nastavku još bez poraza, a upisali su i četvrti trijumf u pet utakmica proljetnog dijela sakupivši i najviše bodova u nastavku sezone. Ovim su se trijumfom donekle iskupili Kakanjcima za poraz u jesenjem dijelu, kada su na svom terenu bili izgubili sa čak 0:3.

Sada zenički tim za plasmanom na treću poziciju i evropska takmičenja zaostaje samo dva boda za Širokim Brijegom i Željezničarom, koji je ranije u nedjelju remizirao protiv GOŠK-a u Gabeli (1:1).

Utakmica je potpuno opravdala epitet komšijskog derbija, ali su domaćini bili spretniji te u 31. minutu, kada je kapiten Anel Dedić odbijenu loptu efektno pospremio u mrežu za 1:0, za kako se ispostavilo na kraju minimalnu pobjedu.

Prethodno je šutirao Haris Dilaver, ali je golman Emil Velić samo kratko bio odbio loptu koja je završila u nogama kod Dedića.

Veliku priliku za domaćine u 10. minutu nije realizovao Marin Jurina, koji je izbio sam pred golmana Emila Velića, ali ga je bio pogodio u prsa.

Čelik je u vođstvo mogao dovesti i Ševko Okić, koji je šutirao u 28. minutu sa oko sedam metara iskosa sa desne strane, ali se tada hrabro bio bacio te šut blokirao Kenan Hreljić, kojem su iz ljekarskog tima gostiju morali ukazati i pomoć.

Nakon primljenog gola, gosti su pokušali brzo poravnati, ali je domaći golman Bojan Pavlović u 40. minutu odbranio dobar šut Filipa Arežine. Nakon slobodnog udarca u 45. minutu, gosti su smatrali da je lopta bila cijelim obimom prešla gol-liniju te tražili da se prizna gol, ali su sudije dosudile ofsajd Aladinu Isakoviću pa se na odmor otišlo pri vodstvu Čelika od 1:0.

U drugo poluvrijeme puno odlučnije su ušli gosti, a već u 46. minutu ponovo se stvorila velika gužva pred golom Čelika. Domaći su igrači uspjeli iz peterca izbiti loptu u korner i spasiti gol. Potom je Arežina imao najbolju priliku za goste, koji je uspio savladati golmana Pavlovića, ali je njegov šut na desnoj stativi stigao i u korner skrenuo stoper Luka Miletić.

Čelik je uspio prenijeti igru na protivničku polovinu, ali su do kraja, preko rezerviste Matijasa Fanima, gosti ipak u 70. minutu opasnije zaprijetili. Fanimo je šutirao sa oko 10-ak metara iskosa sa desne strane, a lopta je zamalo otišla pored gola.

Gedeon Guzina u 87. minutu nije uspio dobro zahvatiti loptu na ivici 16-erca pa je njegov šut završio pored gola. Već u narednoj minutu kapiten gostiju Aladin Isaković, koji je bio leđima okrenut golu, uspio je šutirati, ali je golman Pavlović bio dobro postavljen te sigurno odbranio ne tako snažan šut.

U sudijskom vremenu Čelik je imao novu priliku preko Okića, ali je njegov šut iskosa sa lijeve strane zamalo završio pored gola pa je ostalo 1:0.

PREMIJER LIGA BIH - 24. KOLO:

GOŠK - Željezničar 1:1 (0:1)
/Ramić 56 pen - E. Zec 31/

Čelik - Mladost 1:0 (1:0)
/Dedić 31/

Odigrano u subotu:

Tuzla siti - Sloboda 1:1 (1:1)
/Crnkić 17 - Husejinović 36/

Zvijezda 09 - Široki Brijeg 1:1 (0:1)
/Stjepanović 71 - Bagarić 42/

Krupa - Radnik 2:2 (0:1)
/Brtan 71, Aganspahić 88 - Makitan 44 ag, Bradonjić 90+3/

Sarajevo - Zrinjski 0:1 (0:0)
/Mandić 52/

TABELA: Sarajevo 53, Zrinjski 47, Široki Brijeg 36, Željezničar 36, Čelik 34, Radnik 33, Sloboda 31, Mladost 30, Tuzla siti 25, Zvijezda 09 24, GOŠK 21, Krupa 18.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar