ПЛ: Сари, захвали се судији што још имаш посао!

Челси изједначио из офсајда, па победио у надокнади! Фудбалери Кардифа били су близу победе која би их вратила на два бода заостатка за тимовима "изнад црте", али су на крају остали у шоку.  

Фудбал 31.03.2019 | 23:00
ПЛ: Сари, захвали се судији што још имаш посао!
Челси из офсајда оживео и победио у Кардифу! Више среће него памети за Плавце...

Челси је успео да преокрене вођство Кардифа и савлада га на гостовању у Велсу са 2:1, али ће домаћини имати за чиме да жале и доста разлога да се буне јер су опљачкани. Сурово. Најпре зато што су примили изједначујући гол из чистог офсајда у којем се нашао Аспиликуета у 84. минуту, а потом и што је главни арбитар Крејг Поусон опростио црвени картон Антонију Ридигеру у 87. због намерног рушења противника у контри.

Успели су гости да се домогну тријумфа и захваљујући резервисти Рубену Лофтусу Чику који је казнио уморне домаћине у првом минуту надокнаде, али осим три бода навијачи Плаваца немају ниједан једини разлог за задовољство, јер је њихов тим до изједначења стигао на превару.    

Ништа није ваљало данас у игри Челсија. Од избора играча, па све до партије комплетног тима на терену. Одлучио је ћудљиви Италијан да остави на клупи и Азара, и Жируа и Кантеа (да их одмара?!), па су његови наполитански љубимци Жоржињо и Игуаин који су тотално ван форме, могли на отвореној сцени да покажу колико су немоћни. Можда је Сари и потценио Нила Ворнока и Плаве птице, а ако је тако, онда је жал домаћина још већи јер правда није задовољена.

Најконтроверзнији детаљ догодио се у 84. минуту. Вилијан је извео корнер, Маркос Алонсо скренуо лопту главом у петарац, а Аспиликуета иако најближи голману Кардифа погодио неометан за 1:1. Из неколико углова видело се да је капитен Челсија био у недозвољеној позицији, али је главни арбитар Поусон признао гол. Нема шта, не може се фудбал играти без ВАР-а.

Само једном су гости из Лондона озбиљно запретили у првом полувремену, када је данас борбени Вилијан у 38. минуту из слободног ударца замало био непрецизан.

Генерално, био је ово не баш атрактиван меч за гледање. Челси је имао већи посед, али је створио само две праве прилике до 80 минута, док је Кардиф сачекао онај тренутак који мали чекају и преко Шпанца Камарасесервирао изненађење гостима мало након што је лопта кренула с центра у другом полувремену.

Ипак, пали су домаћи играчи у последњих пола сата, посебно након што су у игру ушли Азар, Жиру и Лофтус Чик, а овај последњи је у првом минуту надокнаде донео Плавцима незаслућени тријумф од 2:1.

Фудбалери Кардифа били су на десетак минута од победе која би их примакла на два бода заостатка за тимовима који су "изнад црте" борби за опстанак у Премијер лиги.

Фудбалери Челсија били су на десетак минута од пораза који би их оставио на четири бода заостатка за тимовима који су "изнад црте" у борби за пласман у Лигу шампиона.

Завршено је: Кардиф - Челси 1:2 (0:0) пред 32.657 углавном шокираних навијача у престоници Велса ове недеље поподне у "предигри" дербија Ливерпул - Тотенхем.

Гости су изједначили у 84. минуту после нерегуларног гола постигнутог из очигледне офсајд позиције у којој се нашао Сезар Аспиликуета, али када главни судија Крејг Павсон није прекинуо игру после скока и игре главом Маркоса Алонса, није имао разлога да стане ни капитен Челсија који је првим поготком у сезони поравнао резултат.

Једина ситуација вредна помена из првог полувремена био је покушај Вилијана из слободњака са 20-ак метара у 38. минуту, када је лопта прохујала отприлике пола метра поред Етериџове стативе.

Био је то тек други ударац екипе менаџера Мауриција Сарија у оквир гола из 17. покушаја, али и најава сличне акције на уласку у надокнаду времена из које је резервиста Рубен Лофтус-Чик такође главом савладао Нила Етериџа и вратио екипу на бод заостатка за Манчестер јунајтедом, а на деобу петог места са Арсеналом који ће на терен у понедељак увече.

Четвртом поготку Лофтус-Чика, који је у 64. минуту заменио Саријеву "десну руку" на терену, Жоргиња, претходила је дуга акција по десној страни у којој је још један уведени играч, Еден Азар, обезбедио простор Вилијану за неометан ценатршут, а Бразилац "погодио у чело" 23-годишњег Енглеза за потпуни и незаслужени преокрет.

Борбена екипа менаџера Нила Ворнока повела је у првој акцији по повратку са паузе, након што је Давид Луиз нејако испуцао лопту из шеснаестерца и омогућио Харију Артеру да одигра сталожен пас у средину ка Виктору Камараси, што је спремни Шпанац искористио да најлепшим потезом од летошњег доласка на позајмицу из Бетиса савлада земљака Кепу Аризабалагу и разгали пуне трибине "Кардиф сити" стадиона.

Камараса је пети погодак у лиги постигао ударцем из прве, иако је био окренут бочно голу, а како је то добро урадио најбоље је посведио Аризабалагин немоћан поглед према лопти која се закопрцала у мрежи.

Сари је потом извршио три брзе измене, на терен су један за другим истрчали Азар, Лофтус-Чик и на крају Оливије Жиру уместо неактивног Гонзала Игуаина, што је Ворноков састав померило преблизу Етериџа. 

Када је домаћин одустао од идеје да контрама кажњава јалову инициативу фаворита, лопте су почеле да се ређају на петерцу, једну је из недозвољене ситуације сачекао Аспиликуета, другу из дозвољене Лофтус-Чик, па је Сари са овог гостовања вратио три важна, важна бода у трци за "чувеном" четвртом позицијом.

Уочи паузе за УЕФА квалификације, Челси је поражен на гостовању Евертону (2:0), што је овај преокрет учинило додатно важним.

Паничну дефанзиву у финишу, којој је изменама допринео сам Ворнок, домаћин је платио падом на пет бодова заостатка за Брајтоном, Саутемптоном и Барнлијем.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 32. коло:

субота

Фулам - Манчестер сити 0:2 (0:2)
/Б. Силва 5, Агуеро 27/

Брајтон - Саутемптон 0:1 (0:1)
/Хејбјерг 53/

Барнли - Вулверхемптон 2:0 (1:0)
/Коуди 2аг, Мекнил 77/

Кристал Палас - Хадерсфилд 2:0 (0:0)
/Миливојевић 77п, Ван Ахолт 88/

Лестер - Борнмут 2:0 (1:0)
/Морган 11, Варди 82/

Манчестер јунајтед - Вотфорд 2:1 (1:0)
/Рашфорд 28, Марсијал 73 - Дукуре 90/

Вест Хем - Евертон 0:2 (0:2)
/Зума 5, Бернард 33/

недеља

Кардиф сити - Челси 1:2 (0:0)
/Камараса 46 - Аспиликуета 84, Лофтус-Чик 90+1/

Ливерпул - Тотенхем 2:1 (1:0)
/Фирмино 16, Алдервејрлед аг 90 - Мура 70/

понедељак

Арсенал - Њукасл (21:00)

Табела:

1. Ливерпул (32) 79
2. Манчестер сити (31) 77
3. Тотенхем (31) 61
4. Манчестер јунајтед (31) 61
5. Арсенал (30) 60
6. Челси (31) 60
7. Вулверхемптон (31) 44
8. Лестер сити (32) 44
9. Евертон (32) 43
10. Вотфорд (31) 43
11. Вест Хем (32) 42
12. Борнмут (32) 38
13. Кристал Палас (31) 36
14. Њукасл (31) 35
15. Брајтон (30) 33
16. Саутемптон (31) 33
17. Барнли (32) 33
18. Кардиф (31) 28
19. Фулам (32) 17
20. Хадерсфилд (32) 14

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар