PL: Sari, zahvali se sudiji što još imaš posao!

Čelsi izjednačio iz ofsajda, pa pobedio u nadoknadi! Fudbaleri Kardifa bili su blizu pobede koja bi ih vratila na dva boda zaostatka za timovima "iznad crte", ali su na kraju ostali u šoku.  

Fudbal 31.03.2019 | 23:00
PL: Sari, zahvali se sudiji što još imaš posao!
Čelsi iz ofsajda oživeo i pobedio u Kardifu! Više sreće nego pameti za Plavce...

Čelsi je uspeo da preokrene vođstvo Kardifa i savlada ga na gostovanju u Velsu sa 2:1, ali će domaćini imati za čime da žale i dosta razloga da se bune jer su opljačkani. Surovo. Najpre zato što su primili izjednačujući gol iz čistog ofsajda u kojem se našao Aspilikueta u 84. minutu, a potom i što je glavni arbitar Krejg Pouson oprostio crveni karton Antoniju Ridigeru u 87. zbog namernog rušenja protivnika u kontri.

Uspeli su gosti da se domognu trijumfa i zahvaljujući rezervisti Rubenu Loftusu Čiku koji je kaznio umorne domaćine u prvom minutu nadoknade, ali osim tri boda navijači Plavaca nemaju nijedan jedini razlog za zadovoljstvo, jer je njihov tim do izjednačenja stigao na prevaru.    

Ništa nije valjalo danas u igri Čelsija. Od izbora igrača, pa sve do partije kompletnog tima na terenu. Odlučio je ćudljivi Italijan da ostavi na klupi i Azara, i Žirua i Kantea (da ih odmara?!), pa su njegovi napolitanski ljubimci Žoržinjo i Iguain koji su totalno van forme, mogli na otvorenoj sceni da pokažu koliko su nemoćni. Možda je Sari i potcenio Nila Vornoka i Plave ptice, a ako je tako, onda je žal domaćina još veći jer pravda nije zadovoljena.

Najkontroverzniji detalj dogodio se u 84. minutu. Vilijan je izveo korner, Markos Alonso skrenuo loptu glavom u petarac, a Aspilikueta iako najbliži golmanu Kardifa pogodio neometan za 1:1. Iz nekoliko uglova videlo se da je kapiten Čelsija bio u nedozvoljenoj poziciji, ali je glavni arbitar Pouson priznao gol. Nema šta, ne može se fudbal igrati bez VAR-a.

Samo jednom su gosti iz Londona ozbiljno zapretili u prvom poluvremenu, kada je danas borbeni Vilijan u 38. minutu iz slobodnog udarca zamalo bio neprecizan.

Generalno, bio je ovo ne baš atraktivan meč za gledanje. Čelsi je imao veći posed, ali je stvorio samo dve prave prilike do 80 minuta, dok je Kardif sačekao onaj trenutak koji mali čekaju i preko Španca Kamaraseservirao iznenađenje gostima malo nakon što je lopta krenula s centra u drugom poluvremenu.

Ipak, pali su domaći igrači u poslednjih pola sata, posebno nakon što su u igru ušli Azar, Žiru i Loftus Čik, a ovaj poslednji je u prvom minutu nadoknade doneo Plavcima nezaslućeni trijumf od 2:1.

Fudbaleri Kardifa bili su na desetak minuta od pobede koja bi ih primakla na dva boda zaostatka za timovima koji su "iznad crte" borbi za opstanak u Premijer ligi.

Fudbaleri Čelsija bili su na desetak minuta od poraza koji bi ih ostavio na četiri boda zaostatka za timovima koji su "iznad crte" u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Završeno je: Kardif - Čelsi 1:2 (0:0) pred 32.657 uglavnom šokiranih navijača u prestonici Velsa ove nedelje popodne u "predigri" derbija Liverpul - Totenhem.

Gosti su izjednačili u 84. minutu posle neregularnog gola postignutog iz očigledne ofsajd pozicije u kojoj se našao Sezar Aspilikueta, ali kada glavni sudija Krejg Pavson nije prekinuo igru posle skoka i igre glavom Markosa Alonsa, nije imao razloga da stane ni kapiten Čelsija koji je prvim pogotkom u sezoni poravnao rezultat.

Jedina situacija vredna pomena iz prvog poluvremena bio je pokušaj Vilijana iz slobodnjaka sa 20-ak metara u 38. minutu, kada je lopta prohujala otprilike pola metra pored Eteridžove stative.

Bio je to tek drugi udarac ekipe menadžera Mauricija Sarija u okvir gola iz 17. pokušaja, ali i najava slične akcije na ulasku u nadoknadu vremena iz koje je rezervista Ruben Loftus-Čik takođe glavom savladao Nila Eteridža i vratio ekipu na bod zaostatka za Mančester junajtedom, a na deobu petog mesta sa Arsenalom koji će na teren u ponedeljak uveče.

Četvrtom pogotku Loftus-Čika, koji je u 64. minutu zamenio Sarijevu "desnu ruku" na terenu, Žorginja, prethodila je duga akcija po desnoj strani u kojoj je još jedan uvedeni igrač, Eden Azar, obezbedio prostor Vilijanu za neometan cenatršut, a Brazilac "pogodio u čelo" 23-godišnjeg Engleza za potpuni i nezasluženi preokret.

Borbena ekipa menadžera Nila Vornoka povela je u prvoj akciji po povratku sa pauze, nakon što je David Luiz nejako ispucao loptu iz šesnaesterca i omogućio Hariju Arteru da odigra staložen pas u sredinu ka Viktoru Kamarasi, što je spremni Španac iskoristio da najlepšim potezom od letošnjeg dolaska na pozajmicu iz Betisa savlada zemljaka Kepu Arizabalagu i razgali pune tribine "Kardif siti" stadiona.

Kamarasa je peti pogodak u ligi postigao udarcem iz prve, iako je bio okrenut bočno golu, a kako je to dobro uradio najbolje je posvedio Arizabalagin nemoćan pogled prema lopti koja se zakoprcala u mreži.

Sari je potom izvršio tri brze izmene, na teren su jedan za drugim istrčali Azar, Loftus-Čik i na kraju Olivije Žiru umesto neaktivnog Gonzala Iguaina, što je Vornokov sastav pomerilo preblizu Eteridža. 

Kada je domaćin odustao od ideje da kontrama kažnjava jalovu iniciativu favorita, lopte su počele da se ređaju na petercu, jednu je iz nedozvoljene situacije sačekao Aspilikueta, drugu iz dozvoljene Loftus-Čik, pa je Sari sa ovog gostovanja vratio tri važna, važna boda u trci za "čuvenom" četvrtom pozicijom.

Uoči pauze za UEFA kvalifikacije, Čelsi je poražen na gostovanju Evertonu (2:0), što je ovaj preokret učinilo dodatno važnim.

Paničnu defanzivu u finišu, kojoj je izmenama doprineo sam Vornok, domaćin je platio padom na pet bodova zaostatka za Brajtonom, Sautemptonom i Barnlijem.

PREMIJER LIGA, 32. kolo:

subota

Fulam - Mančester siti 0:2 (0:2)
/B. Silva 5, Aguero 27/

Brajton - Sautempton 0:1 (0:1)
/Hejbjerg 53/

Barnli - Vulverhempton 2:0 (1:0)
/Koudi 2ag, Meknil 77/

Kristal Palas - Hadersfild 2:0 (0:0)
/Milivojević 77p, Van Aholt 88/

Lester - Bornmut 2:0 (1:0)
/Morgan 11, Vardi 82/

Mančester junajted - Votford 2:1 (1:0)
/Rašford 28, Marsijal 73 - Dukure 90/

Vest Hem - Everton 0:2 (0:2)
/Zuma 5, Bernard 33/

nedelja

Kardif siti - Čelsi 1:2 (0:0)
/Kamarasa 46 - Aspilikueta 84, Loftus-Čik 90+1/

Liverpul - Totenhem 2:1 (1:0)
/Firmino 16, Aldervejrled ag 90 - Mura 70/

ponedeljak

Arsenal - Njukasl (21:00)

Tabela:

1. Liverpul (32) 79
2. Mančester siti (31) 77
3. Totenhem (31) 61
4. Mančester junajted (31) 61
5. Arsenal (30) 60
6. Čelsi (31) 60
7. Vulverhempton (31) 44
8. Lester siti (32) 44
9. Everton (32) 43
10. Votford (31) 43
11. Vest Hem (32) 42
12. Bornmut (32) 38
13. Kristal Palas (31) 36
14. Njukasl (31) 35
15. Brajton (30) 33
16. Sautempton (31) 33
17. Barnli (32) 33
18. Kardif (31) 28
19. Fulam (32) 17
20. Hadersfild (32) 14

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar