Само трио је успио да начне Звезду...

Мачва није успела да прекине низ непобедивости црвено-белих, али јесте нешто што су још само два клуба ове сезоне у Суперлиги.

Фудбал 01.04.2019 | 21:45
Само трио је успио да начне Звезду...
О чврстини одбране Црвене звезде најбоље говори податак да су у досадашњих 28 утакмица Суперлиге примили свега 15 голова, али и чињеница да су ове сезоне само три ривала из домаћег првенства (у четири утакмице) успели да поведу против изабраника Владана Милојевића.

Пошло је то за ногом фудбалерима Мачве у суботу, али су они - као и претходно Земун - на крају утакмице терен напустили погнутих глава. Нешто боље, у два наврата, прошли су играчи Партизана, који су после вођства у оба овосезонска "вечита дербија" освојили бод.

Подсетимо, Црвена звезда је водећа на табели Суперлиге са 78 бодова из 28 утакмица, односно 25 победа и три ремија. Серија непобедивости црвено-белих почела је још октобра 2017. и тренутно износи 54 утакмице.

Амбиције гостију из Шапца у 27. колу сигурно су се нагло повећале после поготка Петра Гигића у 15. минуту, међутим, Ричмонд Боаћи је у 30. изједначио, а Мохамед Ел Фарду Бен у 75. спречио изненађење на стадиону Рајко Митић.

"Мачва је на 'Маракани' показала да ниједног противника не треба нико да потцени. Примили смо рано гол и то нас је доста пореметило, тешко је вратити се из такве ситуације, јер екипе које поведу против Црвене звезде се одмах затворе. То се показало и на терену, после гола фудбалери Мачве су се потпуно повукли, поставили су дефанзиви блок на 30 метара који није лако пробити. Ипак, ми смо у томе успели, постигли смо гол на време, имали смо и доста стопостотних шанси које нажалост нисмо искористили, али све се то исправило у другом полувремену", задовољно је констатовао дефанзивни везиста црвено-белих Бранко Јовичић, који се у суботу опробао и у улози десног бека.

Пре Мачве, до вођства против Звезде ове сезоне у Суперлиги двапут је долазио Партизан, али су оба дуела завршена 1:1, а предност је имао и Земун, али су на крају црвено-бели славили 2:1.

Поразе у "вечитим дербијима" спречили су Ричмонд Боаћи и Милан Павков, док су против Земуна стрелци били Дејан Јовељић и Марко Марин (у 90. минуту).

Победом над Мачвом, Звезда је обезбедила прво место на почетку плеј-офа, пошто два кола пре разигравања има седам бодова више од Радничког из Ниша. Уколико остане та разлика, црвено-бели ће у плеј-оф ући са "плус четири".

Наредна препрека изабраницима Владана Милојевића биће Бачка у гостима (предстојеће среде), а потом за викенд дочекују новосадски Пролетер.

"Знамо како треба да играмо, верујем да ће утакмица бити слична овој са Мачвом", оценио је Јовичић говорећи о сусрету са Бачком.

"Морамо максимално концентрисани да уђемо у утакмицу, познато је да је у Бачкој Паланци увек незгодно играти. То нам је мотив више да их победимо. Такође, оно што су наши навијачи урадили на прошлој утакмици је невероватно и велики нам је подстрек да будемо што успешнији у борби за титулу. Уживање је играти када на трибинама имаш Делије и част је бити део свега овога", закључио је Звездин фудбалер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар