Samo trio je uspio da načne Zvezdu...

Mačva nije uspela da prekine niz nepobedivosti crveno-belih, ali jeste nešto što su još samo dva kluba ove sezone u Superligi.

Fudbal 01.04.2019 | 21:45
Samo trio je uspio da načne Zvezdu...
O čvrstini odbrane Crvene zvezde najbolje govori podatak da su u dosadašnjih 28 utakmica Superlige primili svega 15 golova, ali i činjenica da su ove sezone samo tri rivala iz domaćeg prvenstva (u četiri utakmice) uspeli da povedu protiv izabranika Vladana Milojevića.

Pošlo je to za nogom fudbalerima Mačve u subotu, ali su oni - kao i prethodno Zemun - na kraju utakmice teren napustili pognutih glava. Nešto bolje, u dva navrata, prošli su igrači Partizana, koji su posle vođstva u oba ovosezonska "večita derbija" osvojili bod.

Podsetimo, Crvena zvezda je vodeća na tabeli Superlige sa 78 bodova iz 28 utakmica, odnosno 25 pobeda i tri remija. Serija nepobedivosti crveno-belih počela je još oktobra 2017. i trenutno iznosi 54 utakmice.

Ambicije gostiju iz Šapca u 27. kolu sigurno su se naglo povećale posle pogotka Petra Gigića u 15. minutu, međutim, Ričmond Boaći je u 30. izjednačio, a Mohamed El Fardu Ben u 75. sprečio iznenađenje na stadionu Rajko Mitić.

"Mačva je na 'Marakani' pokazala da nijednog protivnika ne treba niko da potceni. Primili smo rano gol i to nas je dosta poremetilo, teško je vratiti se iz takve situacije, jer ekipe koje povedu protiv Crvene zvezde se odmah zatvore. To se pokazalo i na terenu, posle gola fudbaleri Mačve su se potpuno povukli, postavili su defanzivi blok na 30 metara koji nije lako probiti. Ipak, mi smo u tome uspeli, postigli smo gol na vreme, imali smo i dosta stopostotnih šansi koje nažalost nismo iskoristili, ali sve se to ispravilo u drugom poluvremenu", zadovoljno je konstatovao defanzivni vezista crveno-belih Branko Jovičić, koji se u subotu oprobao i u ulozi desnog beka.

Pre Mačve, do vođstva protiv Zvezde ove sezone u Superligi dvaput je dolazio Partizan, ali su oba duela završena 1:1, a prednost je imao i Zemun, ali su na kraju crveno-beli slavili 2:1.

Poraze u "večitim derbijima" sprečili su Ričmond Boaći i Milan Pavkov, dok su protiv Zemuna strelci bili Dejan Joveljić i Marko Marin (u 90. minutu).

Pobedom nad Mačvom, Zvezda je obezbedila prvo mesto na početku plej-ofa, pošto dva kola pre razigravanja ima sedam bodova više od Radničkog iz Niša. Ukoliko ostane ta razlika, crveno-beli će u plej-of ući sa "plus četiri".

Naredna prepreka izabranicima Vladana Milojevića biće Bačka u gostima (predstojeće srede), a potom za vikend dočekuju novosadski Proleter.

"Znamo kako treba da igramo, verujem da će utakmica biti slična ovoj sa Mačvom", ocenio je Jovičić govoreći o susretu sa Bačkom.

"Moramo maksimalno koncentrisani da uđemo u utakmicu, poznato je da je u Bačkoj Palanci uvek nezgodno igrati. To nam je motiv više da ih pobedimo. Takođe, ono što su naši navijači uradili na prošloj utakmici je neverovatno i veliki nam je podstrek da budemo što uspešniji u borbi za titulu. Uživanje je igrati kada na tribinama imaš Delije i čast je biti deo svega ovoga", zaključio je Zvezdin fudbaler.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar