Мата слободан на љето, Барса га већ звала!

Шпански фудбалер одлази из Манчестер јунајтеда у јуну, а прву понуду је већ добио!

Фудбал 03.04.2019 | 17:45
Мата слободан на љето, Барса га већ звала!
Истиче уговор Хуану Мати на крају сезоне, а извесно је да га неће продужити. Одмах је на сцену ступила Барселона, која је контактирала оца фудбалера Манчестера, Хуана сениора и питала под којим условима би се његов син преселио на Ноу Камп.

Хуан Мата је дете Реал Мадрида, у који је дошао са 15 година из Овиједа. Ипак, то не би требало да буде препрека за овај трансфер, пошто се и њему враћа у Шпанију после не претерано успешне мисије у Енглеској, где је играо за Челси и Манчестер јунајтед.

Барселона види Хуана Мату као идеалног играча за широку ротацију, а за којег не би морала да издвоји ни евро за обештећење. Спремни су Каталонци да му понуде вишегодишњи уговор, пошто има 30 година и може још бар три-четири сезона да одигра на високом нивоу. А, није ни премного потрошен наступима у Премијер лиги.

Шпанац је у јануару 2014. године прешао из Челсија у Манчестер јунајтед у трансферу вредном 46 милиона евра. Најбоља сезона на Олд Трафорду му је била 2015/16, када је одиграо укупно 54 утакмица за Црвене ђаволе и постигао 10 голова.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар