Mata slobodan na ljeto, Barsa ga već zvala!

Španski fudbaler odlazi iz Mančester junajteda u junu, a prvu ponudu je već dobio!

Fudbal 03.04.2019 | 17:45
Mata slobodan na ljeto, Barsa ga već zvala!
Ističe ugovor Huanu Mati na kraju sezone, a izvesno je da ga neće produžiti. Odmah je na scenu stupila Barselona, koja je kontaktirala oca fudbalera Mančestera, Huana seniora i pitala pod kojim uslovima bi se njegov sin preselio na Nou Kamp.

Huan Mata je dete Real Madrida, u koji je došao sa 15 godina iz Ovijeda. Ipak, to ne bi trebalo da bude prepreka za ovaj transfer, pošto se i njemu vraća u Španiju posle ne preterano uspešne misije u Engleskoj, gde je igrao za Čelsi i Mančester junajted.

Barselona vidi Huana Matu kao idealnog igrača za široku rotaciju, a za kojeg ne bi morala da izdvoji ni evro za obeštećenje. Spremni su Katalonci da mu ponude višegodišnji ugovor, pošto ima 30 godina i može još bar tri-četiri sezona da odigra na visokom nivou. A, nije ni premnogo potrošen nastupima u Premijer ligi.

Španac je u januaru 2014. godine prešao iz Čelsija u Mančester junajted u transferu vrednom 46 miliona evra. Najbolja sezona na Old Trafordu mu je bila 2015/16, kada je odigrao ukupno 54 utakmica za Crvene đavole i postigao 10 golova.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar