Реал и Погба - врућа тема...

Француз зимус одбио продужетак уговора с Манчестером. . .  Марка и Ас настављају да придају велику пажњу овом потенцијалном трансферу и износе нове детаље на видело.

Фудбал 07.04.2019 | 23:30
Реал и Погба - врућа тема...
Пре три године Полу Погби је остала само жеља. Из Јувентуса није отишао у Реал Мадрид већ у Манчестер Јунајтед за 114.000.000 евра. Време је прошло, али Французово интересовање за Краљевски клуб - није. Ни са друге стране није безазлено.

Зинедин Зидан је јасно и отворено рекао да му се Пол Погба свиђа и да би волео да тај играч дође у редове Мадриђана. И Флорентино Перез је имао сличне тонове у првом разговору са тренером око тога какву поставу жели следеће сезоне.

Погбино име се све чешће повезује са Реалом, а мадридска Марка, као и Ас, дају много пажње овом могућем трансферу. Марка, која увек има јако добре информације везане за Реал, константно пише о могућем доласку Погбе. И каже Марка да је Зидан јавно изашао са ставом да жели Погбу јер је добио јасну информацију да француски фудбалер жели да промени средину. Да остави Премијер лигу иза себе и постави себи нови изазов у Реалу. И да је због тога одбио да продужи уговор у јануару.

На све то, Мино Рајола, Погбин менаџер и особа од потпуног поверења, је информисао Реал Мадрид да је "све могуће", да то није толико луда идеја колико делује да јесте довођење Килијана Мбапеа.

У Реалу око свега влада оптимизам, али умерен. Знају да све то неће бити нити једноставно нити јефтино. Француз је много плаћен пре три године. Зидан је објаснио клубу да овај играч може да допринесе мишићима, трчањем и фудбалским знањем. А то је помало недостајало Реалу ове сезоне.

Рајола планира да путује у Енглеску како би сазнао тачан став енглеског клуба. Тај клуб је пробао да продужи уговор с Погбом зимус, али није успео. Иначе, актуелни уговор Погбе у Јунајтеду истиче 2021. године, а Француз прима око 14.000.000 евра годишње.

И Ас се подробније бавио овом темом...

Овај мадридски лист истиче да у овој операцији највећу улогу имају: Зидан, Погба, Рајола, Крос и Бејл.

Зидан се појавио као главни покретач операције. Овај тренер се вратио у Мадрид и сада свим снагама жели да испуни овога лета своју вишегодишњу жељу - да доведе Погбу. Пробао је 2016. после освајања прве Лиге шампиона, тражио то од Переза. Али, тада је процењено да не вреди Погба толико да постане најскупље појачање у историји. Сада Зидан има већи утицај у клубу...

Обично се каже да играч заврши у тиму за који жели да игра. А Погба је веч истицао да је Реал Мадрид сан за све играче, посебно када би радили са Зиданом. И да "се не зна шта будућност доноси". Са тим изјавама је себе ставио у излог, намигнуо Реалу и сада Рајола преузима конце даље.

Видећемо и каква ће бити будућност Тонија Кроса и Герета Бејла. Немац би могао да оде после пет сезона. Има уговор до 2022. године. Био је танак ове сезоне. На крају сезоне Зидан ће донети одлуку око будућег тима, а о Кросу се још размишља. Одлазак Немаца би додатно отворио врата Погби. Играју на истим позицијама. Можда би Крос могао у супротном смеру, у Јунајтед. Постојало је раније интересовање Црвених ђавола за овог играча.

На крају, ту је и Бејл. Он не улази у планове за следећу сезону. И његов одлазак може да буде кључ за долазак Погбе. И њега Јунајтед гледа и прати, жели, годинама.

Велики трансфер се крчка за ово лето. Погба и Реал… А како је кренуло са вестима и спекулацијама, неће бити једини о коме ће се навелико причати у месецима који долазе. Спремите се…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар