Real i Pogba - vruća tema...

Francuz zimus odbio produžetak ugovora s Mančesterom. . .  Marka i As nastavljaju da pridaju veliku pažnju ovom potencijalnom transferu i iznose nove detalje na videlo.

Fudbal 07.04.2019 | 23:30
Real i Pogba - vruća tema...
Pre tri godine Polu Pogbi je ostala samo želja. Iz Juventusa nije otišao u Real Madrid već u Mančester Junajted za 114.000.000 evra. Vreme je prošlo, ali Francuzovo interesovanje za Kraljevski klub - nije. Ni sa druge strane nije bezazleno.

Zinedin Zidan je jasno i otvoreno rekao da mu se Pol Pogba sviđa i da bi voleo da taj igrač dođe u redove Madriđana. I Florentino Perez je imao slične tonove u prvom razgovoru sa trenerom oko toga kakvu postavu želi sledeće sezone.

Pogbino ime se sve češće povezuje sa Realom, a madridska Marka, kao i As, daju mnogo pažnje ovom mogućem transferu. Marka, koja uvek ima jako dobre informacije vezane za Real, konstantno piše o mogućem dolasku Pogbe. I kaže Marka da je Zidan javno izašao sa stavom da želi Pogbu jer je dobio jasnu informaciju da francuski fudbaler želi da promeni sredinu. Da ostavi Premijer ligu iza sebe i postavi sebi novi izazov u Realu. I da je zbog toga odbio da produži ugovor u januaru.

Na sve to, Mino Rajola, Pogbin menadžer i osoba od potpunog poverenja, je informisao Real Madrid da je "sve moguće", da to nije toliko luda ideja koliko deluje da jeste dovođenje Kilijana Mbapea.

U Realu oko svega vlada optimizam, ali umeren. Znaju da sve to neće biti niti jednostavno niti jeftino. Francuz je mnogo plaćen pre tri godine. Zidan je objasnio klubu da ovaj igrač može da doprinese mišićima, trčanjem i fudbalskim znanjem. A to je pomalo nedostajalo Realu ove sezone.

Rajola planira da putuje u Englesku kako bi saznao tačan stav engleskog kluba. Taj klub je probao da produži ugovor s Pogbom zimus, ali nije uspeo. Inače, aktuelni ugovor Pogbe u Junajtedu ističe 2021. godine, a Francuz prima oko 14.000.000 evra godišnje.

I As se podrobnije bavio ovom temom...

Ovaj madridski list ističe da u ovoj operaciji najveću ulogu imaju: Zidan, Pogba, Rajola, Kros i Bejl.

Zidan se pojavio kao glavni pokretač operacije. Ovaj trener se vratio u Madrid i sada svim snagama želi da ispuni ovoga leta svoju višegodišnju želju - da dovede Pogbu. Probao je 2016. posle osvajanja prve Lige šampiona, tražio to od Pereza. Ali, tada je procenjeno da ne vredi Pogba toliko da postane najskuplje pojačanje u istoriji. Sada Zidan ima veći uticaj u klubu...

Obično se kaže da igrač završi u timu za koji želi da igra. A Pogba je več isticao da je Real Madrid san za sve igrače, posebno kada bi radili sa Zidanom. I da "se ne zna šta budućnost donosi". Sa tim izjavama je sebe stavio u izlog, namignuo Realu i sada Rajola preuzima konce dalje.

Videćemo i kakva će biti budućnost Tonija Krosa i Gereta Bejla. Nemac bi mogao da ode posle pet sezona. Ima ugovor do 2022. godine. Bio je tanak ove sezone. Na kraju sezone Zidan će doneti odluku oko budućeg tima, a o Krosu se još razmišlja. Odlazak Nemaca bi dodatno otvorio vrata Pogbi. Igraju na istim pozicijama. Možda bi Kros mogao u suprotnom smeru, u Junajted. Postojalo je ranije interesovanje Crvenih đavola za ovog igrača.

Na kraju, tu je i Bejl. On ne ulazi u planove za sledeću sezonu. I njegov odlazak može da bude ključ za dolazak Pogbe. I njega Junajted gleda i prati, želi, godinama.

Veliki transfer se krčka za ovo leto. Pogba i Real… A kako je krenulo sa vestima i spekulacijama, neće biti jedini o kome će se naveliko pričati u mesecima koji dolaze. Spremite se…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar