Коначно Приштина укида таксе?

Тешке критике на рачун власти у Приштини, али пре свега најава америчког амбасадора на Косову Филипа Коснета да је "Америка уморна" од чекања да се таксе на српске производе укину - уродиле су плодом.

Србија 31.03.2019 | 10:35
Коначно Приштина укида таксе?
Наиме, само дан после иступања Коснета огласио се заменик Рамуша Харадинаја Енвер Хоџај и рекао да су "таксе уведене у новембру прошле године оствариле циљ". 

"Штета нанета Србији је око 150 милиона евра. Дали смо пун одговор Србији, показали смо да смо независна и суверена држава", рекао је Хоџај, али затим најавио укидање такси. 

"Такса штети нашим односима са Америком, са ЕУ и блокира процес дијалога који би могао да буде добар пут да Косово крене напред. Наша позиција је да такса треба да буде суспендована на период од 120 дана, и овај "прозор" ће довести до коначног споразума. Ако се споразум не постигне, треба поново увести таксу", рекао је Хоџај. 

Хоџај је затим рекао да блокада дијалога и његова евентуална пропаст није у интересу Косова. 

"Мислим да је у интересу Косова, али и у интересу Србије, да се настави дијалог, да се државе узајамно признају и да се Косово учлани у УН. Блокада дијалога није у интересу Косова, наш стратешки интерес је да идемо напред", рекао је он.

Извор: Еспресо

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Аустрија

31.03.2019 09:24

МА висте тотале будале неписмењаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле а Бркови Сврбе

31.03.2019 12:31

Не зелимо укидање такси, него раскидање пословних веза!

Name

Б.Ј.С

31.03.2019 09:42

Рамуш једини зна како са глумцем вуцицем треба,вуцицу купи себи лабел усне ти се осусиле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

глупост

31.03.2019 10:41

Твој коментар говори сасвим довољно

Name

Јаффа

31.03.2019 10:16

Заједница српских општина? Ко је убио Оливера? Трепча? Војска?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рузица

31.03.2019 10:41

ни ви који мрзитр Вуцица, а ни Харадинај не вредите за Вуцицев прст.

Name

Ре Рузица

31.03.2019 12:57

Ја не мрзим Вуцица али само да изнесем пар цињеница.Вуциц је досао на власт улицом а избори су касније на неки нацин дали легитимитет.Друго обецао је борбу против криминала и корупције .Рекао је да неце продавати предузеца нити це дизати кредите.Мислим да је говорио и о повецању плата и пензија.Да ли је иста од тога урадио не знам.Али знам да је само ојацао СНС странку и ријесио да влада дозивотно.Цак је и опозиција његова добро им је са Вуцицем не владају али су застицени док је угрозено висе милиона градјана који сваке суботе протестују и да се није појавила опозиција сигорно би били јос масовнији.А убиство Оливера би се могло цак на крају да додје да су га Срби убили.О Косову нема ста да се прица тамо гдје имас 5%народа не мозе бити дио Србије.

Name

МД

31.03.2019 11:31

Владар Вучић стално кука на те акцизе, а моли бога да их не укину, јер ће тад лоптица бити пребачена на његову половину терена, а он не зна шта ће да ради са лопатицом . Европа види да је он диктатор што се коси са њиховим принципима, али га подржавају као неког ко ће закуцати посљедњи ексер у сандук косовске независности. Заузврат ће добити подршку да и даље води Србију, напредујући уназад, јер њих Србија не занима. Живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ