Konačno Priština ukida takse?

Teške kritike na račun vlasti u Prištini, ali pre svega najava američkog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta da je "Amerika umorna" od čekanja da se takse na srpske proizvode ukinu - urodile su plodom.

Srbija 31.03.2019 | 10:35
Konačno Priština ukida takse?
Naime, samo dan posle istupanja Kosneta oglasio se zamenik Ramuša Haradinaja Enver Hodžaj i rekao da su "takse uvedene u novembru prošle godine ostvarile cilj". 

"Šteta naneta Srbiji je oko 150 miliona evra. Dali smo pun odgovor Srbiji, pokazali smo da smo nezavisna i suverena država", rekao je Hodžaj, ali zatim najavio ukidanje taksi. 

"Taksa šteti našim odnosima sa Amerikom, sa EU i blokira proces dijaloga koji bi mogao da bude dobar put da Kosovo krene napred. Naša pozicija je da taksa treba da bude suspendovana na period od 120 dana, i ovaj "prozor" će dovesti do konačnog sporazuma. Ako se sporazum ne postigne, treba ponovo uvesti taksu", rekao je Hodžaj. 

Hodžaj je zatim rekao da blokada dijaloga i njegova eventualna propast nije u interesu Kosova. 

"Mislim da je u interesu Kosova, ali i u interesu Srbije, da se nastavi dijalog, da se države uzajamno priznaju i da se Kosovo učlani u UN. Blokada dijaloga nije u interesu Kosova, naš strateški interes je da idemo napred", rekao je on.

Izvor: Espreso

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Austrija

31.03.2019 09:24

MA viste totale budale nepismenjaci

ODGOVORITE
Name

Brle a Brkovi Svrbe

31.03.2019 12:31

Ne zelimo ukidanje taksi, nego raskidanje poslovnih veza!

Name

B.J.S

31.03.2019 09:42

Ramuš jedini zna kako sa glumcem vucicem treba,vucicu kupi sebi label usne ti se osusile...

ODGOVORITE
Name

glupost

31.03.2019 10:41

Tvoj komentar govori sasvim dovoljno

Name

Jaffa

31.03.2019 10:16

Zajednica srpskih opština? Ko je ubio Olivera? Trepča? Vojska?

ODGOVORITE
Name

Ruzica

31.03.2019 10:41

ni vi koji mrzitr Vucica, a ni Haradinaj ne vredite za Vucicev prst.

Name

Re Ruzica

31.03.2019 12:57

Ja ne mrzim Vucica ali samo da iznesem par cinjenica.Vucic je dosao na vlast ulicom a izbori su kasnije na neki nacin dali legitimitet.Drugo obecao je borbu protiv kriminala i korupcije .Rekao je da nece prodavati preduzeca niti ce dizati kredite.Mislim da je govorio i o povecanju plata i penzija.Da li je ista od toga uradio ne znam.Ali znam da je samo ojacao SNS stranku i rijesio da vlada dozivotno.Cak je i opozicija njegova dobro im je sa Vucicem ne vladaju ali su zasticeni dok je ugrozeno vise miliona gradjana koji svake subote protestuju i da se nije pojavila opozicija sigorno bi bili jos masovniji.A ubistvo Olivera bi se moglo cak na kraju da dodje da su ga Srbi ubili.O Kosovu nema sta da se prica tamo gdje imas 5%naroda ne moze biti dio Srbije.

Name

MD

31.03.2019 11:31

Vladar Vučić stalno kuka na te akcize, a moli boga da ih ne ukinu, jer će tad loptica biti prebačena na njegovu polovinu terena, a on ne zna šta će da radi sa lopaticom . Evropa vidi da je on diktator što se kosi sa njihovim principima, ali ga podržavaju kao nekog ko će zakucati posljednji ekser u sanduk kosovske nezavisnosti. Zauzvrat će dobiti podršku da i dalje vodi Srbiju, napredujući unazad, jer njih Srbija ne zanima. Živi bili pa vidjeli.

ODGOVORITE