БЕЛ: Први велики корак ка титули чеканој осам година!

Генк дао три гола за три бода! Андерлехт прегажен!

Фудбал 31.03.2019 | 10:30
БЕЛ: Први велики корак ка титули чеканој осам година!
Преокретом против Антверпена Стандард је запретио у петак вече, међутим, већ у суботу стиже одговор лидера. На практичном примеру Генк је доказао да је најозбиљнији кандидат за титулу у Белгији, јер је на почетку плеј-офа скоро са пола гаса прегазио Андерлехт – 3:0.

Толико је домаћин био убедљив да је најбољи стрелац тима, Мбвана Самата, могао да „предахне“, опет није дао гол, али и без његове помоћи радовали су се навијачи на Луминус арени. Имају због чега, јер тим Филипа Клемена игра феноменалан, нападачаки, отресит фудбал и то му је донело три бода у првој од десет рунди доигравања.

Учесник овосезонске Лиге Европе остварио је само једну победу у последњих пет рунди, али кад је било најважније, показао је да није случајно на врху табеле. Данац Јоаким Мале је погодио после мало више од пола сата, а кад је једном откључао браву гостију из Брисела – за које је 90 минута играо Иван Обрадовић на позицији левог бека – могло се претпоставити у ком правцу иде овај меч. Јапанац Ито је пододио почетком наставка, а тачку на „и“ ставио је резервиста Јозеф Паинтсил.

У следећа два кола Генк иде у госте Антверпену и чека Гент, а како је реч о две најлошије екипе у плеј-офу, прилика је то за главног кандидата да још више поправи шансе да освоји шампионску круну после осам сезона.

БЕЛГИЈА 1, ПЛЕЈ-ОФ - 1. КОЛО

Петак

Стандард - Антверпен 3:1 (0:1)
/Ђенепо 71, Каванда 80, Лаифис 88 - Мбокани 25/

Субота

Генк – Андерлехт 3:0 (1:0)
/Мале 32, Ито 55, Паинтсил 79/

Недеља

18.00: Клуб Бриж - Гент

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар