BEL: Prvi veliki korak ka tituli čekanoj osam godina!

Genk dao tri gola za tri boda! Anderleht pregažen!

Fudbal 31.03.2019 | 10:30
BEL: Prvi veliki korak ka tituli čekanoj osam godina!
Preokretom protiv Antverpena Standard je zapretio u petak veče, međutim, već u subotu stiže odgovor lidera. Na praktičnom primeru Genk je dokazao da je najozbiljniji kandidat za titulu u Belgiji, jer je na početku plej-ofa skoro sa pola gasa pregazio Anderleht – 3:0.

Toliko je domaćin bio ubedljiv da je najbolji strelac tima, Mbvana Samata, mogao da „predahne“, opet nije dao gol, ali i bez njegove pomoći radovali su se navijači na Luminus areni. Imaju zbog čega, jer tim Filipa Klemena igra fenomenalan, napadačaki, otresit fudbal i to mu je donelo tri boda u prvoj od deset rundi doigravanja.

Učesnik ovosezonske Lige Evrope ostvario je samo jednu pobedu u poslednjih pet rundi, ali kad je bilo najvažnije, pokazao je da nije slučajno na vrhu tabele. Danac Joakim Male je pogodio posle malo više od pola sata, a kad je jednom otključao bravu gostiju iz Brisela – za koje je 90 minuta igrao Ivan Obradović na poziciji levog beka – moglo se pretpostaviti u kom pravcu ide ovaj meč. Japanac Ito je pododio početkom nastavka, a tačku na „i“ stavio je rezervista Jozef Paintsil.

U sledeća dva kola Genk ide u goste Antverpenu i čeka Gent, a kako je reč o dve najlošije ekipe u plej-ofu, prilika je to za glavnog kandidata da još više popravi šanse da osvoji šampionsku krunu posle osam sezona.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 1. KOLO

Petak

Standard - Antverpen 3:1 (0:1)
/Đenepo 71, Kavanda 80, Laifis 88 - Mbokani 25/

Subota

Genk – Anderleht 3:0 (1:0)
/Male 32, Ito 55, Paintsil 79/

Nedelja

18.00: Klub Briž - Gent

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar