Ало полицијо, побјегла ми жена

"Распишите потерницу за мојом женом, побегла је, нема ко да музе краве". Урнебесне пријаве зајечарској полицији и данас се препричавају.

Србија 30.03.2019 | 22:51
Ало полицијо, побјегла ми жена
Свако занимање носи понеку анегдоту, али о дешавањима на пријавницама полиције могу да се снимају филмови у наставцима који би редом добијали награде за најневероватније истините приче. У зајечарској полицији долазили су мештани чији се захтеви, или понашања, још увек препричавају. Радници на пријавници су препуни таквих анегдота.

- Још увек се препричава случај када је једна бака долазила у више наврата тражећи од нас да ухапсимо лопова који јој се увукао у бојлер па ноћу светли. Занимљив је и случај када је ушао старији господин у оделу, са краватом и шеширом, и почео да говори: "Ви сте најбољи, свака вам част. Сви вас хвале и само вама верујем". Нама је било необично да примамо толике похвале, али и драго јер је, ето, човек дошао да изрази задовољство због нашег рада. Кад, у једном моменту господин извади новац и стави на пулт. Да скратимо, тај господин је грешком уместо у банку дошао код нас. Хтео човек да орочи девизе - причају полицајци.

Прича о једном чикици и даље је актуелна. Он је ушао у зграду полиције и питао  - Ел сте ви милиција?

"Значи, на правом сам месту. Време ми је за терапију. Из села сам, овде никог не познајем", казао је човек и извадио из џепа малену флашицу.

"Ја дош'о да ми ставите капи у очи", наставио је.

Од полиције се заиста много тражи. Рецимо, захтевају да им патрола даноноћно чува паприке да не би неко украо засад. Неки грађани траже да иду код начелника полиције и ни код ког другог, јер им је, рецимо, комшија одсекао грану или се неко паркирао на њихово место.

- Били смо у чуду када је један грађанин изричито тражио пријем код начелника да би му он решио проблем заједничког водомера. Звао је и један човек који је кренуо на посао, али је у приземљу зграде спавао пас. Тражио је да дође полиција и одведе га на радно место јер се он ужасно боји паса - кажу органи реда.

Осим оправданих позива, грађани зову полицију тражећи да им кажу бројеве телефона градских установа, у колико сати почиње утакмица на градском стадиону, зову да пријаве да у стану цури вода, да је на улици пукла цев.

- Ипак, предњаче позиви због кућних свађа. Муж и жена се посвађају због неке ситнице, а онда једно од њих двоје, онако у бесу, зове и пријављује покушај убиства а да нико од њих није ни подигао руку, а камо ли покушао да удари супружника - причају наши саговорници.

Има мештана који лично долазе. Тако је један господин дошао да пријави жену јер га је у бесу ударила тучком за месо. Имали смо и пријаву мужа коме је жена побегла, он је тражио да се распише потерница и да се жена одмах врати кући. Као разлог је навео да она мора да се врати јер "нема ко да музе краве", кажу полицајци.

Телеграф

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Закључак

31.03.2019 05:26

Дакле треба наплаћивати излазак на лице мјеста ако је пријава неоснована па ћете видјети како ће се безвезни позиви смањити. Тако је бар у нормалним земљама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бициклиста

31.03.2019 08:35

Могу ли се ја ноћу возати бициклом без жутог прслука?

ОДГОВОРИТЕ