Alo policijo, pobjegla mi žena

"Raspišite poternicu za mojom ženom, pobegla je, nema ko da muze krave". Urnebesne prijave zaječarskoj policiji i danas se prepričavaju.

Srbija 30.03.2019 | 22:51
Alo policijo, pobjegla mi žena
Svako zanimanje nosi poneku anegdotu, ali o dešavanjima na prijavnicama policije mogu da se snimaju filmovi u nastavcima koji bi redom dobijali nagrade za najneverovatnije istinite priče. U zaječarskoj policiji dolazili su meštani čiji se zahtevi, ili ponašanja, još uvek prepričavaju. Radnici na prijavnici su prepuni takvih anegdota.

- Još uvek se prepričava slučaj kada je jedna baka dolazila u više navrata tražeći od nas da uhapsimo lopova koji joj se uvukao u bojler pa noću svetli. Zanimljiv je i slučaj kada je ušao stariji gospodin u odelu, sa kravatom i šeširom, i počeo da govori: "Vi ste najbolji, svaka vam čast. Svi vas hvale i samo vama verujem". Nama je bilo neobično da primamo tolike pohvale, ali i drago jer je, eto, čovek došao da izrazi zadovoljstvo zbog našeg rada. Kad, u jednom momentu gospodin izvadi novac i stavi na pult. Da skratimo, taj gospodin je greškom umesto u banku došao kod nas. Hteo čovek da oroči devize - pričaju policajci.

Priča o jednom čikici i dalje je aktuelna. On je ušao u zgradu policije i pitao  - El ste vi milicija?

"Znači, na pravom sam mestu. Vreme mi je za terapiju. Iz sela sam, ovde nikog ne poznajem", kazao je čovek i izvadio iz džepa malenu flašicu.

"Ja doš'o da mi stavite kapi u oči", nastavio je.

Od policije se zaista mnogo traži. Recimo, zahtevaju da im patrola danonoćno čuva paprike da ne bi neko ukrao zasad. Neki građani traže da idu kod načelnika policije i ni kod kog drugog, jer im je, recimo, komšija odsekao granu ili se neko parkirao na njihovo mesto.

- Bili smo u čudu kada je jedan građanin izričito tražio prijem kod načelnika da bi mu on rešio problem zajedničkog vodomera. Zvao je i jedan čovek koji je krenuo na posao, ali je u prizemlju zgrade spavao pas. Tražio je da dođe policija i odvede ga na radno mesto jer se on užasno boji pasa - kažu organi reda.

Osim opravdanih poziva, građani zovu policiju tražeći da im kažu brojeve telefona gradskih ustanova, u koliko sati počinje utakmica na gradskom stadionu, zovu da prijave da u stanu curi voda, da je na ulici pukla cev.

- Ipak, prednjače pozivi zbog kućnih svađa. Muž i žena se posvađaju zbog neke sitnice, a onda jedno od njih dvoje, onako u besu, zove i prijavljuje pokušaj ubistva a da niko od njih nije ni podigao ruku, a kamo li pokušao da udari supružnika - pričaju naši sagovornici.

Ima meštana koji lično dolaze. Tako je jedan gospodin došao da prijavi ženu jer ga je u besu udarila tučkom za meso. Imali smo i prijavu muža kome je žena pobegla, on je tražio da se raspiše poternica i da se žena odmah vrati kući. Kao razlog je naveo da ona mora da se vrati jer "nema ko da muze krave", kažu policajci.

Telegraf

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zaključak

31.03.2019 05:26

Dakle treba naplaćivati izlazak na lice mjesta ako je prijava neosnovana pa ćete vidjeti kako će se bezvezni pozivi smanjiti. Tako je bar u normalnim zemljama.

ODGOVORITE
Name

biciklista

31.03.2019 08:35

Mogu li se ja noću vozati biciklom bez žutog prsluka?

ODGOVORITE