Чемпионшип: Френк Лампард и његов страшан фудбал!

Дерби бројао до шест! Лидс од 1:2 до 3:2, Шефилду дошао главе Вајнама! Још једно узбудљиво поподне у Чемпионшипу.  Перфектни Норич добио седму у низу! Канаринци савладали и Мидлзбро у гостима - 0:1.

Фудбал 31.03.2019 | 08:45
Чемпионшип: Френк Лампард и његов страшан фудбал!
Осећај поноса навијача Дерби каунтија. Како и не би био, пошто је на Прајд парку самелвен Ротерам, а Овнови остали у трци за место у баражу, вредно додатне шансе да се врате у Премијер лигу. После два кола у којима су зарибали против Шефилд Венздеја и Стоука, момци Френка Лампарда су се растрчали на свом стадиону и у најефикаснијем мечу суботњег програма 39. рунде Чемпионшипа показали да с правом гаје амбиције о пласману у елитни ранг – 6:1.

Лампард је толико мотисао фудбалере Дербија да су дословце летели тереном и у парам парчад разбили једног од кандидата за испадање. Блистао је нападач Мартин Вагхорн, стрелац хет-трика, с тим да ваља напоменути да је два гола дао са 11 метара. Мада, и без тога остао је утисак да су ученици некадашњег капитена Челсија изгледали „набријано“ да је једина дилема била с колико ће разлике испратити госте.

Осим Вагхорна, који је прорадио после девет сушних кола, истакао се и Американац Дани Холмспоготком и асистенцијом, па је Дерби добио сјајан замајац уочи два везана гостовања, Брентфорду и Белкбурну. Оно што је посебно одушевило 27.000 навијача јесте што су све акције домаћег тима ишле као подмазане, што је сјајно деловао у директној игри.

За разлику од Прајд парка, где је играо само један тим, далеко узбудљивије било је на Еланд роуду, пошто је Лидс двапут губио, а онда чудесним преокретом у другом полувремену сломио отпор жилавог Милвола. Јунак тренера Марсела Бијелсе је Пабло Ернандез, који игра фудбал каријере, дао је два гола и некадашњег члана Лиге шампиона вратио на друго место (3:2).

Могло је све да буде куд и како лакше за Лидс да је Патрик Бамфорд у првом делу, при резултату 0:1, реализовао једанаестерац, међутим, тај промашај као да је психолошки уздрнмао домаћина, који је тек у наставку заиграо препознатљиво и добио меч из категорије оних које је морао.

Такав сценарио очекивао се и на Брамал лејну, међутим, као што Милволу није било доста 1:0 и 2:1, тако је и Шефилд јунајтед пропустио прилику да слави, иако је двапут водио. Поготоком Билија Шарпа – његовим 23. у сезони - домаћин је стекао преимућство у раној фази сусрета, средином другог дела Скот Хоган је, чинило се, донео три бода, а онда се право ниоткуда појавио Андреас Вајман и хет-триком (један у првом, па два гола у размаку од шест минута) шокирао домаће навијаче. Да зло по Шефилд буде веће Вајнама је пре данашњег сусрета дао само један гол на 31 мечу.

Отуда смена на другом месту табеле, пошто је сад Лидс први пратилац Норича.

Перфектни Норич добио седму у низу! Канаринци савладали и Мидлзбро у гостима - 0:1.

Норич је наставио да гази ка Премијер лиги, а седма узастопна победа изабраника немачког тренера Данијела Фаркеа сведочи о апсолутној доминацији коју су Канаринци успоставили у Чемпионшипу.

Вечерас су лидери друголигашког ранга у Енглеској славили у важној утакмици, на тешком гостовању на Риверсајду против Мидлзброа са 1:0, а стрелац за победу био је немачки интернационалац Онел Ернандез у 54. минуту. Лукаво је некадашњи офанзивац Брауншвајга сместио лопту иза леђа искусног домаћег голмана Рендолфа и седмим поготком ове сезоне донео вредну победу Норичу.

Седам кола пре краја трке Канаринци имају пет бодова више од другопласираног Лидса и што је најважније играју леп фудбал, без обзира што су чак петорица играча у постави сазревали углавном на теренима немачке друге лиге. Очигледно је да Фарке, некадашњи тренер другог тима Борусије, зна шта ради. 

ЧЕМПИОНШИП – 39. КОЛО

Петак

ВБА – Бирмингем 3:2 (0:1)
/Гејл 47, Родригез 65, Ливермор 74 – Гарднер 7, Јуткијевич 59/

Субота:

Стоук - Шефилд Венздеј 0:0

Астон Вила – Блекбурн  2:1 (1:0)
/Абрахам 8, Мингс 61 – Бел 74/

КПР - Болтон 1:2 (0:1)
/Велс 81 - Бакли 35, Коноли 71/

Нотингем Форест - Свонси 2:1 (0:0)
/Марфи 81, Вог 87 – Мекбрајен 76/

Дерби - Ротерам 6:1 (3:0)
/Вагхорн 13, 42, 71 пен, Џонсон 39, Моунт 48, Холмс 61 – Вуд 53/

Рединг – Престон 2:1 (2:0)
/Мејте 30, Бароу 36 – Стокли 90+2/

Ипсвич – Хал 0:2 (0:1)
/Гросицки 14, 48/

Виган - Брентфорд 0:0

Шефилд Јунајтед - Бристол Сити 2:3 (1:1)
/Шарп 6, Хоган 71 – Вајман 30, 67, 73/

Лидс - Милвол 3:2 (1:1)
/Ернандез 34, 84, Ајлинг 71 – Томпсон 10, Маршал 55 пен/

Мидлсбро - Норич 0:1 (20:0)
/Ернандез 54/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар