Čempionšip: Frenk Lampard i njegov strašan fudbal!

Derbi brojao do šest! Lids od 1:2 do 3:2, Šefildu došao glave Vajnama! Još jedno uzbudljivo popodne u Čempionšipu.  Perfektni Norič dobio sedmu u nizu! Kanarinci savladali i Midlzbro u gostima - 0:1.

Fudbal 31.03.2019 | 08:45
Čempionšip: Frenk Lampard i njegov strašan fudbal!
Osećaj ponosa navijača Derbi kauntija. Kako i ne bi bio, pošto je na Prajd parku samelven Roteram, a Ovnovi ostali u trci za mesto u baražu, vredno dodatne šanse da se vrate u Premijer ligu. Posle dva kola u kojima su zaribali protiv Šefild Venzdeja i Stouka, momci Frenka Lamparda su se rastrčali na svom stadionu i u najefikasnijem meču subotnjeg programa 39. runde Čempionšipa pokazali da s pravom gaje ambicije o plasmanu u elitni rang – 6:1.

Lampard je toliko motisao fudbalere Derbija da su doslovce leteli terenom i u param parčad razbili jednog od kandidata za ispadanje. Blistao je napadač Martin Vaghorn, strelac het-trika, s tim da valja napomenuti da je dva gola dao sa 11 metara. Mada, i bez toga ostao je utisak da su učenici nekadašnjeg kapitena Čelsija izgledali „nabrijano“ da je jedina dilema bila s koliko će razlike ispratiti goste.

Osim Vaghorna, koji je proradio posle devet sušnih kola, istakao se i Amerikanac Dani Holmspogotkom i asistencijom, pa je Derbi dobio sjajan zamajac uoči dva vezana gostovanja, Brentfordu i Belkburnu. Ono što je posebno oduševilo 27.000 navijača jeste što su sve akcije domaćeg tima išle kao podmazane, što je sjajno delovao u direktnoj igri.

Za razliku od Prajd parka, gde je igrao samo jedan tim, daleko uzbudljivije bilo je na Eland roudu, pošto je Lids dvaput gubio, a onda čudesnim preokretom u drugom poluvremenu slomio otpor žilavog Milvola. Junak trenera Marsela Bijelse je Pablo Ernandez, koji igra fudbal karijere, dao je dva gola i nekadašnjeg člana Lige šampiona vratio na drugo mesto (3:2).

Moglo je sve da bude kud i kako lakše za Lids da je Patrik Bamford u prvom delu, pri rezultatu 0:1, realizovao jedanaesterac, međutim, taj promašaj kao da je psihološki uzdrnmao domaćina, koji je tek u nastavku zaigrao prepoznatljivo i dobio meč iz kategorije onih koje je morao.

Takav scenario očekivao se i na Bramal lejnu, međutim, kao što Milvolu nije bilo dosta 1:0 i 2:1, tako je i Šefild junajted propustio priliku da slavi, iako je dvaput vodio. Pogotokom Bilija Šarpa – njegovim 23. u sezoni - domaćin je stekao preimućstvo u ranoj fazi susreta, sredinom drugog dela Skot Hogan je, činilo se, doneo tri boda, a onda se pravo niotkuda pojavio Andreas Vajman i het-trikom (jedan u prvom, pa dva gola u razmaku od šest minuta) šokirao domaće navijače. Da zlo po Šefild bude veće Vajnama je pre današnjeg susreta dao samo jedan gol na 31 meču.

Otuda smena na drugom mestu tabele, pošto je sad Lids prvi pratilac Noriča.

Perfektni Norič dobio sedmu u nizu! Kanarinci savladali i Midlzbro u gostima - 0:1.

Norič je nastavio da gazi ka Premijer ligi, a sedma uzastopna pobeda izabranika nemačkog trenera Danijela Farkea svedoči o apsolutnoj dominaciji koju su Kanarinci uspostavili u Čempionšipu.

Večeras su lideri drugoligaškog ranga u Engleskoj slavili u važnoj utakmici, na teškom gostovanju na Riversajdu protiv Midlzbroa sa 1:0, a strelac za pobedu bio je nemački internacionalac Onel Ernandez u 54. minutu. Lukavo je nekadašnji ofanzivac Braunšvajga smestio loptu iza leđa iskusnog domaćeg golmana Rendolfa i sedmim pogotkom ove sezone doneo vrednu pobedu Noriču.

Sedam kola pre kraja trke Kanarinci imaju pet bodova više od drugoplasiranog Lidsa i što je najvažnije igraju lep fudbal, bez obzira što su čak petorica igrača u postavi sazrevali uglavnom na terenima nemačke druge lige. Očigledno je da Farke, nekadašnji trener drugog tima Borusije, zna šta radi. 

ČEMPIONŠIP – 39. KOLO

Petak

VBA – Birmingem 3:2 (0:1)
/Gejl 47, Rodrigez 65, Livermor 74 – Gardner 7, Jutkijevič 59/

Subota:

Stouk - Šefild Venzdej 0:0

Aston Vila – Blekburn  2:1 (1:0)
/Abraham 8, Mings 61 – Bel 74/

KPR - Bolton 1:2 (0:1)
/Vels 81 - Bakli 35, Konoli 71/

Notingem Forest - Svonsi 2:1 (0:0)
/Marfi 81, Vog 87 – Mekbrajen 76/

Derbi - Roteram 6:1 (3:0)
/Vaghorn 13, 42, 71 pen, Džonson 39, Mount 48, Holms 61 – Vud 53/

Reding – Preston 2:1 (2:0)
/Mejte 30, Barou 36 – Stokli 90+2/

Ipsvič – Hal 0:2 (0:1)
/Grosicki 14, 48/

Vigan - Brentford 0:0

Šefild Junajted - Bristol Siti 2:3 (1:1)
/Šarp 6, Hogan 71 – Vajman 30, 67, 73/

Lids - Milvol 3:2 (1:1)
/Ernandez 34, 84, Ajling 71 – Tompson 10, Maršal 55 pen/

Midlsbro - Norič 0:1 (20:0)
/Ernandez 54/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar