Фестивал комедије "Смијех је лијек"

Фестивал комедије "Смијех је лијек" почиње у Сарајеву у понедјељак 1. априла и трајаће до Дана града 6. априла. Поводом промоције фестивала у центру града данас улични перформанс.

Босна и Херцеговина 30.03.2019 | 22:29
Фестивал комедије "Смијех је лијек"
Сви заљубљеници у глуму и умјетност уживали су данас на улицама Сарајева. Уличним перформансом комбинујући бројне вјештине као што је плес на штулама, уличне статуе, представе за дјецу, циркусна група Мастер анд Маргарита из Новог Сада, најавила је предстојећи фестивал комедије "Смијех је лијек". Свој наступ употпунили су бројним костимима које, како кажу, сами креирају и израђују за своје перформансе.

"Учествовали смо прошле године на ФУС фестивалу, тада смо дошли са другачијим наступом, био је кабаре са ватром. Ове године, за фестивал комедије, долазимо у шаренијој варијанти и опуштенијој, најављујемо фестивал. Надам са да се свима свидео овај карневал, видимо се увече такође, тада ћемо да набацимо мало светла на ове костиме и изгледаће другачије, па дођите да видите и вечерњу варијанту", поручује Марко Дражић.

"Ово нам је други пут у Сарајеву , тако да нам се Сарајево изузетно свиђа, публика је дивна. Ми смо овдје да најавимо фестивал комедије, да помогнемо нашим другарима глумцима да привучемо што више људи да дође на фестивал", додаје Александра Кочанова.

Овом несвакидашњем перформансу придружиле су се и додатно га увеличале својим наступом под називом "Мимоход", мажореткиње из Чапљине. Оне су добитнице многобројних награда на европским такмичењима.

"Фестивал је стварно предиван, ево имали смо ту част да отворимо ту почетну манифестацију. Мимоход је стварно супер прошао и задовољни смо", истиче Антонија Филиповић, мажореткиња.

Јавна установа Центар за културу и младе, чији је оснивач Општина Центар, једина је инстутуција у Сарајеву која организује овакве сусрете. Циљ им је, кажу, подарити грађанима главног града БиХ смијех, који им је највише, поручују, потребан у њиховој свакодневици.

"Нама је циљ да подаримо бар мало свјетлости овом нашем народу, нашим Сарајлијама, пошто је овдје код нас увијек мрак, политика. Све су ружне, лоше ствари око нас, да им подаримо барем сат и по ужитка и да забораве на све те проблеме и да се од срца насмију", каже Дино Дрљевић , глумац уредник драмског програма ЦКМ.

Дани комедије под називом "Смијех је лијек" биће одржани од 1. до 6. априла 2019. године у сарајевском Центру за културу и младе, када ће окупити бројне комичаре и позоришне умјетнике из Босне и Херцеговине, али и из региона. 

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар