Прва лига РС: Слога губи корак за Борцем!

Жеравица за Борчевих "плус 8"! Поклон који су добили до Слоге, фудбалери Борца искористили у дуелу са Дрином и минималцем повећали предност на табели.

Фудбал 30.03.2019 | 19:55
Прва лига РС: Слога губи корак за Борцем!
Најближи пратилац и једини конкурент Борцу у борби за шампионску титулу у Првој лиги Републике Српске, Слога из Горњег Црњелова, доживјела је трећи овосезонски пораз и тако умањила шансе у борби за трон са Бањалучанима.

Тим Драгана Мићића поражен је у Дервенти од домаћег Текстилца, а једини гол на мечу постигао је млади дефанзивац "кројача" Марко Деспотовић на истеку сата игре.

Фудбалер, који у Текстилцу наступа као позајмљен играч из бијељинског Радника, од доласка у нови клуб усталио се у првој постави, а сада је у четвртом мечу постигао свој првенац у дресу Дервенћана.

Послије ударца из угла, Деспотовић је затресао мрежу Борише Бодироге и тако обрадовао домаће навијаче.

Текстилац је тако забиљежио трећи узастопни тријумф, те тако додатно поправио шансе за опстанак, иако је након првог дијела сезоне био на самом дну и пријетила му је селидба у нижи ранг.

С друге стране, Слога је овим киксом умањила шансе да се приближи водећем Борцу. 

ТЕКСТИЛАЦ - СЛОГА 1:0 (0:0)

ТЕКСТИЛАЦ: Плиснић, Марић, Јоловић, Деспотовић, Ђуричић, Ђорђевић (86. Ђекић), Радоја, Перић, Ћорић, Станић (76. Симић), Рељић (50. Дуспара). Тренер: Данимир Милкановић.

СЛОГА: Бодирога, Планић (60. Хаџикадунић), Беновић, Матовић, Арнаутовић, Ристић (77. Лабовић), Мацановић (68. Златковић), Комарчевић, Крмар, Михајловић, Поповић. Тренер: Драган Мићић.

Најубједљивији тријумф остварили су фудбалери Жељезничара, који су на "Предграђу" головима Луке Куленовића, Адониса Билала и Милана Милановића савладали Алфа Модричу 3:0, док је Подриње било боље за један гол од Слободе.

Козара и Сутјеска одиграли су веома узбудљив меч, а домаћи су у самом финишу стигли до тријумфа 2:1 голом "резервисте" Милана Шакића.

Рудар Приједор и Славија ремизирали су 1:1, а гости су до бода стигли у посљедњим тренуцима сусрета преко искусног Зорана Кокота.

Жеравица за Борчевих "плус 8"! Поклон који су добили до Слоге, фудбалери Борца искористили у дуелу са Дрином и минималцем повећали предност на табели.

Бањалучки Борац након 20. кола Прве лиге РС има великих осам бодова предности испред најближег пратиоца Слоге, која је данас поражена у Дервенти од Текстилца 0:1.

"Црвено-плави" поклон од ривала из Горњег Црњелова успјели су материјализовати побједом против зворничке Дрине, такође 1:0, а једини гол на мечу постигао је Милош Жеравица у 60. минуту.

Тај гол био је довољан екипи Дарка Војводића да прекине серију Зворничана од седам сусрета без пораза (пет побједа и два ремија) и тако се учврсти на челу табеле.

До подјеле лиге на два дијела, остало је да се одиграју још два кола. Борац ће прво гостовати у Фочи екипи Сутјеске, а затим угостити Козару.

ПРВА ЛИГА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - 20. КОЛО:

Козара - Сутјеска 2:1 (1:0)
/Новаковић 24, Шакић 90+3 - Радовић 88/

Подриње - Слобода 1:0 (0:0)
/Ђокић 75/

Рудар Приједор - Славија 1:1 (1:0)
/Мујагић 30 - Кокот 90+3/

Текстилац - Слога 1:0 (0:0)
/Деспотовић 61/

Жељезничар - Алфа Модрича 3:0 (0:0)
/Куленовић 50, Билал 62, Милановић 76/

Борац - Дрина 1:0 (0:0)
/Жеравица 60/

ТАБЕЛА: Борац 51, Слога 43, Рудар Приједор 33, Жељезничар 30, Козара 26, Подриње 26, Славија 23, Текстилац 23, Дрина 21, Алфа Модрича 20, Сутјеска 18, Слобода 17.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар