Prva liga RS: Sloga gubi korak za Borcem!

Žeravica za Borčevih "plus 8"! Poklon koji su dobili do Sloge, fudbaleri Borca iskoristili u duelu sa Drinom i minimalcem povećali prednost na tabeli.

Fudbal 30.03.2019 | 19:55
Prva liga RS: Sloga gubi korak za Borcem!
Najbliži pratilac i jedini konkurent Borcu u borbi za šampionsku titulu u Prvoj ligi Republike Srpske, Sloga iz Gornjeg Crnjelova, doživjela je treći ovosezonski poraz i tako umanjila šanse u borbi za tron sa Banjalučanima.

Tim Dragana Mićića poražen je u Derventi od domaćeg Tekstilca, a jedini gol na meču postigao je mladi defanzivac "krojača" Marko Despotović na isteku sata igre.

Fudbaler, koji u Tekstilcu nastupa kao pozajmljen igrač iz bijeljinskog Radnika, od dolaska u novi klub ustalio se u prvoj postavi, a sada je u četvrtom meču postigao svoj prvenac u dresu Dervenćana.

Poslije udarca iz ugla, Despotović je zatresao mrežu Boriše Bodiroge i tako obradovao domaće navijače.

Tekstilac je tako zabilježio treći uzastopni trijumf, te tako dodatno popravio šanse za opstanak, iako je nakon prvog dijela sezone bio na samom dnu i prijetila mu je selidba u niži rang.

S druge strane, Sloga je ovim kiksom umanjila šanse da se približi vodećem Borcu. 

TEKSTILAC - SLOGA 1:0 (0:0)

TEKSTILAC: Plisnić, Marić, Jolović, Despotović, Đuričić, Đorđević (86. Đekić), Radoja, Perić, Ćorić, Stanić (76. Simić), Reljić (50. Duspara). Trener: Danimir Milkanović.

SLOGA: Bodiroga, Planić (60. Hadžikadunić), Benović, Matović, Arnautović, Ristić (77. Labović), Macanović (68. Zlatković), Komarčević, Krmar, Mihajlović, Popović. Trener: Dragan Mićić.

Najubjedljiviji trijumf ostvarili su fudbaleri Željezničara, koji su na "Predgrađu" golovima Luke Kulenovića, Adonisa Bilala i Milana Milanovića savladali Alfa Modriču 3:0, dok je Podrinje bilo bolje za jedan gol od Slobode.

Kozara i Sutjeska odigrali su veoma uzbudljiv meč, a domaći su u samom finišu stigli do trijumfa 2:1 golom "rezerviste" Milana Šakića.

Rudar Prijedor i Slavija remizirali su 1:1, a gosti su do boda stigli u posljednjim trenucima susreta preko iskusnog Zorana Kokota.

Žeravica za Borčevih "plus 8"! Poklon koji su dobili do Sloge, fudbaleri Borca iskoristili u duelu sa Drinom i minimalcem povećali prednost na tabeli.

Banjalučki Borac nakon 20. kola Prve lige RS ima velikih osam bodova prednosti ispred najbližeg pratioca Sloge, koja je danas poražena u Derventi od Tekstilca 0:1.

"Crveno-plavi" poklon od rivala iz Gornjeg Crnjelova uspjeli su materijalizovati pobjedom protiv zvorničke Drine, takođe 1:0, a jedini gol na meču postigao je Miloš Žeravica u 60. minutu.

Taj gol bio je dovoljan ekipi Darka Vojvodića da prekine seriju Zvorničana od sedam susreta bez poraza (pet pobjeda i dva remija) i tako se učvrsti na čelu tabele.

Do podjele lige na dva dijela, ostalo je da se odigraju još dva kola. Borac će prvo gostovati u Foči ekipi Sutjeske, a zatim ugostiti Kozaru.

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE - 20. KOLO:

Kozara - Sutjeska 2:1 (1:0)
/Novaković 24, Šakić 90+3 - Radović 88/

Podrinje - Sloboda 1:0 (0:0)
/Đokić 75/

Rudar Prijedor - Slavija 1:1 (1:0)
/Mujagić 30 - Kokot 90+3/

Tekstilac - Sloga 1:0 (0:0)
/Despotović 61/

Željezničar - Alfa Modriča 3:0 (0:0)
/Kulenović 50, Bilal 62, Milanović 76/

Borac - Drina 1:0 (0:0)
/Žeravica 60/

TABELA: Borac 51, Sloga 43, Rudar Prijedor 33, Željezničar 30, Kozara 26, Podrinje 26, Slavija 23, Tekstilac 23, Drina 21, Alfa Modriča 20, Sutjeska 18, Sloboda 17.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar