Цедевита прави велики заокрет од наредне сезоне

Хрватски клуб се окреће форсирању младих играча.

Кошарка 02.04.2019 | 21:40
Цедевита прави велики заокрет од наредне сезоне
Време је за промене у Цедевити. Прошло је 14 година откако бизнисмен Емил Тедески почео да улаже милионе у клуб из Загреба, али великих резултата нема ни од корова. Четири пута су Сокићи играли финале АБА лиге и ниједном је нису освојили. А, скупа појачања из иностранства смењивала су се као на траци.

Е, дошло је време за заокрет! Како је открио спортски директор Вељко Мршић за хрватски Тпортал, клупска стратегија ће се променити од следеће сезоне. Уместо јурења краткорочног успеха, Загрепчани су одлучили да гледају на дуге стазе.

„У последњих десетак година, колико Цедевита игра у АБА лиги, направљен је солидан посао, али може и мора боље. Неки играчи из нашег омладинског погона заиграли су за хрватску репрезентацију, али циљ нам је да доводимо у клуб екстра таленте из целе државе, како нам се не би догодило да нас заобиђу неки нови Шарићи, Жижићи, Зупци, Хезоње и слични“, рекао је Мршић.

Коначни циљ је, наравно, да се дође до Евролиге, која дуго измиче Цедевити испред носа.

„Дугорочни циљ је да дођемо до Евролиге, јер је то такмичење у којем би у Загреб долазили најбољи клубови из европских метропола Москве, Мадрида, Милана, Барселоне, Истанбула...“

Мршић је чак додао како би можда пласман у Евролигу наредне сезоне био терет, јер је визија да се ради на дуже стазе, да тај успех дође за неколико сезона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар