Cedevita pravi veliki zaokret od naredne sezone

Hrvatski klub se okreće forsiranju mladih igrača.

Košarka 02.04.2019 | 21:40
Cedevita pravi veliki zaokret od naredne sezone
Vreme je za promene u Cedeviti. Prošlo je 14 godina otkako biznismen Emil Tedeski počeo da ulaže milione u klub iz Zagreba, ali velikih rezultata nema ni od korova. Četiri puta su Sokići igrali finale ABA lige i nijednom je nisu osvojili. A, skupa pojačanja iz inostranstva smenjivala su se kao na traci.

E, došlo je vreme za zaokret! Kako je otkrio sportski direktor Veljko Mršić za hrvatski Tportal, klupska strategija će se promeniti od sledeće sezone. Umesto jurenja kratkoročnog uspeha, Zagrepčani su odlučili da gledaju na duge staze.

„U poslednjih desetak godina, koliko Cedevita igra u ABA ligi, napravljen je solidan posao, ali može i mora bolje. Neki igrači iz našeg omladinskog pogona zaigrali su za hrvatsku reprezentaciju, ali cilj nam je da dovodimo u klub ekstra talente iz cele države, kako nam se ne bi dogodilo da nas zaobiđu neki novi Šarići, Žižići, Zupci, Hezonje i slični“, rekao je Mršić.

Konačni cilj je, naravno, da se dođe do Evrolige, koja dugo izmiče Cedeviti ispred nosa.

„Dugoročni cilj je da dođemo do Evrolige, jer je to takmičenje u kojem bi u Zagreb dolazili najbolji klubovi iz evropskih metropola Moskve, Madrida, Milana, Barselone, Istanbula...“

Mršić je čak dodao kako bi možda plasman u Evroligu naredne sezone bio teret, jer je vizija da se radi na duže staze, da taj uspeh dođe za nekoliko sezona.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar