Протест у Гази: Убијен Палестинац

Најмање један Палестинац је убијен, док је 46 особа рањено када је израелска војска запуцала на демонстранте током обележавања прве годишњице протеста против блокаде Појаса Газе, саопштили су палестински званичници.

Свијет 30.03.2019 | 18:03
Протест у Гази: Убијен Палестинац
Више хиљада Палестинаца окупило се на местима у близини границе са Изрелом како би обележили прву годишњицу протеста у Појасу Газе, а израелски војници испалили су сузавац и отворили ватру на групе активиста који су се приближили граничној огради, преноси АП.
 
Према наводима палестинских званичника, најмање један Палестинац је убијен, а 46 учесника протеста рањено у пуцњави.

Десетине волонтера у флуоресцентним прслуцима требало је да спрече Палестинце да не прилазе превише близу огради, наводи агенција.  

Међутим, како је растао број окупљених током поднева, као резултат позива Хамаса на велику излазност, више десетина учесника протеста пришло је огради, развило палестинске заставе и бацало камење и експлозиве ка израелским војницима, стационираним у близини. 

Протест у Појасу Газе
Израелске снаге испалиле су потом сузавац и отвориле ватру како би растерале масу. 

Према наводимаа палестинског Министарства здравља из Газе, 17-огодишњи демонстрант је преминуо након што је упуцан у лице у источном делу града Газе.

Агенције су претходно јавиле да су неколико сати пре масовног протеста безбедносне снаге Израела убиле једног Палестинца у кампу недалеко од граничне ограде.

У саопштењу се наводи да је 21-годишњи Мухамед Сад убијен у кампу недалеко од граничне ограде, преноси АП, додајући да Војска Израела није издала саопштење.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дал је Могуће

30.03.2019 17:37

Убијен један Палестинац исто као да процитамо убијена вашка,отприлике исто.Никакве емпатије,никакаве осуде ма ниста.То је као несто нормално.Докле је овај свијет отисао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

30.03.2019 19:01

Ста трази тамо гдје му мјесто није. Дје проблем

Name

Ре

30.03.2019 23:59

Бас ко цјепанице, отисао метар и ниста, да их нису јевреји оградили зицом требали су као сиријци у њемацку, овако у зици цекају да се јевреји досјете гаса. Е адолфе, окрецес ли се у гробу.