Protest u Gazi: Ubijen Palestinac

Najmanje jedan Palestinac je ubijen, dok je 46 osoba ranjeno kada je izraelska vojska zapucala na demonstrante tokom obeležavanja prve godišnjice protesta protiv blokade Pojasa Gaze, saopštili su palestinski zvaničnici.

Svijet 30.03.2019 | 18:03
Protest u Gazi: Ubijen Palestinac
Više hiljada Palestinaca okupilo se na mestima u blizini granice sa Izrelom kako bi obeležili prvu godišnjicu protesta u Pojasu Gaze, a izraelski vojnici ispalili su suzavac i otvorili vatru na grupe aktivista koji su se približili graničnoj ogradi, prenosi AP.
 
Prema navodima palestinskih zvaničnika, najmanje jedan Palestinac je ubijen, a 46 učesnika protesta ranjeno u pucnjavi.

Desetine volontera u fluorescentnim prslucima trebalo je da spreče Palestince da ne prilaze previše blizu ogradi, navodi agencija.  

Međutim, kako je rastao broj okupljenih tokom podneva, kao rezultat poziva Hamasa na veliku izlaznost, više desetina učesnika protesta prišlo je ogradi, razvilo palestinske zastave i bacalo kamenje i eksplozive ka izraelskim vojnicima, stacioniranim u blizini. 

Protest u Pojasu Gaze
Izraelske snage ispalile su potom suzavac i otvorile vatru kako bi rasterale masu. 

Prema navodimaa palestinskog Ministarstva zdravlja iz Gaze, 17-ogodišnji demonstrant je preminuo nakon što je upucan u lice u istočnom delu grada Gaze.

Agencije su prethodno javile da su nekoliko sati pre masovnog protesta bezbednosne snage Izraela ubile jednog Palestinca u kampu nedaleko od granične ograde.

U saopštenju se navodi da je 21-godišnji Muhamed Sad ubijen u kampu nedaleko od granične ograde, prenosi AP, dodajući da Vojska Izraela nije izdala saopštenje.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dal je Moguće

30.03.2019 17:37

Ubijen jedan Palestinac isto kao da procitamo ubijena vaška,otprilike isto.Nikakve empatije,nikakave osude ma nista.To je kao nesto normalno.Dokle je ovaj svijet otisao.

ODGOVORITE
Name

Boki

30.03.2019 19:01

Sta trazi tamo gdje mu mjesto nije. Dje problem

Name

Re

30.03.2019 23:59

Bas ko cjepanice, otisao metar i nista, da ih nisu jevreji ogradili zicom trebali su kao sirijci u njemacku, ovako u zici cekaju da se jevreji dosjete gasa. E adolfe, okreces li se u grobu.