Рајола, Реал, два телефонска разговора и - Погба!

Колико је реално?

Фудбал 02.04.2019 | 20:00
Рајола, Реал, два телефонска разговора и - Погба!
Реал Мадрид и Пол Погба - колико је реално? О свему томе пише данашња Марка...

Није ово први пут да се Пол Погба повезује с Реал Мадридом. Пре три године је такође био у центру пажње Реала. Желео је да напусти Јувентус, а на крају је за више од 100.000.000 евра отишао у Манчестер Јунајтед. Мино Рајола сада тражи дестинацију за Погбу, првака света из Русије.

Пре око месец дана постојао је проблем између Реала и Рајоле који је деловао прилично компликовано. Али, сада се све променило. И дошло је до два телефонска разговора између овог менаџера и Реал Мадрида, пише Марка. У те две конверзације Рајола је потврдио жељу Погбе да напусти Манчестер и пронађе место у Реалу. То није ништа ново. Чак је и када је ишао из Јувентуса размишљао о Реалу, али је тада Јунајтед ушао у причу са превеликим новцем.

Погба је играч о ком Зинедин Зидан има позитивно мишљење, земљаци су. То Зидан никада није крио, а сада када се вратио на клупу Реала разматра све могуће опције, проучава тржиште. У Мадриду мисле да је Погба играч који би добро "легао" Реалу.

Све оно што се догађало између Погбе и Жозеа Муриња натерало је Француза да размишља о промени средине. Није крио да је имао размирице с Португалцем. Са одласком Муриња, променило се окружење око Погбе, али не и његов став. Осећа се нелагодно и радо би наставио каријеру у неком другом тиму, а ако је то Реал, утолико боље.

Његов захтев од Рајоле је јасан, а сада Рајола чини све што је неопходно како би задовољио свог клијента. Погбин одлазак из Јунајтеда не би био једноставан. Има још две године уговор, плаћен је 114.000.000 евра. Плата му се креће ту негде око 14.000.000 евра годишње, а Марка пише да би Реал могао то да поднесе због свега што би медијски и спортски донео клубу.

На руку Реала може да иде чињеница да Манчестер није баш у најбољој економској ситуацији. Црвени ђаволи су потрошили скоро 500.000.000 под вођством Муриња и сада је тим из Манчестера у деликатној ситуацији. Без договора с Андером Ерером (иде у ПСЖ), Хуаном Матом и Давидом деХеом око нових уговора, а у потрази за око 300.000.000 евра... Можда би продаја Погбе могла да реши већи део проблема Јунајтеда у том смислу.

Реал Мадрид се спрема овога лета за велику реконструкцију, помиње се и сума од 500.000.000 евра за појачања, а поред Погбе помињу се и опасна имена као што су Еден Азар, Килијан Мбапе, Нејмар…

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар