Rajola, Real, dva telefonska razgovora i - Pogba!

Koliko je realno?

Fudbal 02.04.2019 | 20:00
Rajola, Real, dva telefonska razgovora i - Pogba!
Real Madrid i Pol Pogba - koliko je realno? O svemu tome piše današnja Marka...

Nije ovo prvi put da se Pol Pogba povezuje s Real Madridom. Pre tri godine je takođe bio u centru pažnje Reala. Želeo je da napusti Juventus, a na kraju je za više od 100.000.000 evra otišao u Mančester Junajted. Mino Rajola sada traži destinaciju za Pogbu, prvaka sveta iz Rusije.

Pre oko mesec dana postojao je problem između Reala i Rajole koji je delovao prilično komplikovano. Ali, sada se sve promenilo. I došlo je do dva telefonska razgovora između ovog menadžera i Real Madrida, piše Marka. U te dve konverzacije Rajola je potvrdio želju Pogbe da napusti Mančester i pronađe mesto u Realu. To nije ništa novo. Čak je i kada je išao iz Juventusa razmišljao o Realu, ali je tada Junajted ušao u priču sa prevelikim novcem.

Pogba je igrač o kom Zinedin Zidan ima pozitivno mišljenje, zemljaci su. To Zidan nikada nije krio, a sada kada se vratio na klupu Reala razmatra sve moguće opcije, proučava tržište. U Madridu misle da je Pogba igrač koji bi dobro "legao" Realu.

Sve ono što se događalo između Pogbe i Žozea Murinja nateralo je Francuza da razmišlja o promeni sredine. Nije krio da je imao razmirice s Portugalcem. Sa odlaskom Murinja, promenilo se okruženje oko Pogbe, ali ne i njegov stav. Oseća se nelagodno i rado bi nastavio karijeru u nekom drugom timu, a ako je to Real, utoliko bolje.

Njegov zahtev od Rajole je jasan, a sada Rajola čini sve što je neophodno kako bi zadovoljio svog klijenta. Pogbin odlazak iz Junajteda ne bi bio jednostavan. Ima još dve godine ugovor, plaćen je 114.000.000 evra. Plata mu se kreće tu negde oko 14.000.000 evra godišnje, a Marka piše da bi Real mogao to da podnese zbog svega što bi medijski i sportski doneo klubu.

Na ruku Reala može da ide činjenica da Mančester nije baš u najboljoj ekonomskoj situaciji. Crveni đavoli su potrošili skoro 500.000.000 pod vođstvom Murinja i sada je tim iz Mančestera u delikatnoj situaciji. Bez dogovora s Anderom Ererom (ide u PSŽ), Huanom Matom i Davidom deHeom oko novih ugovora, a u potrazi za oko 300.000.000 evra... Možda bi prodaja Pogbe mogla da reši veći deo problema Junajteda u tom smislu.

Real Madrid se sprema ovoga leta za veliku rekonstrukciju, pominje se i suma od 500.000.000 evra za pojačanja, a pored Pogbe pominju se i opasna imena kao što su Eden Azar, Kilijan Mbape, Nejmar…

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar