Тереза Меј да поднесе оставку

- Британски премијер Тереза Меј треба да поднесе оставку одмах након преговора са ЕУ у вези са привременим продужетком рока за останак Британије у ЕУ, пише британски дневник "Дејли телеграф".

Свијет 30.03.2019 | 09:04
Тереза Меј да поднесе оставку
Посланици британског Парламента јуче су трећи пут одбацили планове Мејове за Брегзит.

Уредник "Дејли телеграфа" пише у ауторском тексту да Мејова сада треба да увиди да може да се састаје са ЕУ само ради продужетка Брегзита и да је то природан крај њеног пута на функцији премијера.

"Она то треба да увиди ради Брегзита, њене Конзервативне партије и саме демократије", пише у ауторском тексту уредника "Телеграфа", који је до сада био на страни чланова Конзервативне партије.

Средином седмице Мејова је у обраћању посланицима из Конзервативне партије рекла да ће поднијети оставку на функцију лидера странке уколико парламент одобри њен споразум са ЕУ о Брегзиту.

Међутим, најава подношења оставке била је недовољна да Мејова добије подршку посланика за споразум, јер су неки од њих изразили страховање да би договор могао да веже Лондон уз ЕУ уколико будући трговински преговори буду неуспјешни.

Против споразума гласала су 344 посланика, а за документ се изјаснило њих 286.

Лидери ЕУ састаће се 10. априла да би разговарали о иступању Британије из овог блока, саопштио је предсједник Европског савјета Доналд Туск након гласања у британском Парламенту, пренио је Ројтерс.

Лидери ЕУ дали су Мејовој рок до јуче да осигура подршку Парламента договореном споразуму или ће Британија напустити блок већ 12. априла уколико Лондон не понуди другачију стратегију.

Европска комисија саопштила је да је сада "вјероватан" исход у којем ће се "Брегзит" догодити 12. априла без договора двије стране.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Оракле

30.03.2019 08:31

О овоме треба да се јос усагласе мисљења у народној скупстини, по хитном поступку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

30.03.2019 09:58

Јао јако сте паметни како нисте приватник

Name

Ре

30.03.2019 23:43

Хаха, преливаце "мисљење" из сељацке тикве у сељацку тикву да изједнаце нивое и све на брдовитом балкану на дну црне рупе у Рупи Сељацкој.