ШПА: Билбао окренуо Ђирону!

Шест минута лудила Ињакија Вилијамса! Занимљив окршај у Каталонији.  У децембру бринули о опстанку, сад маштају о Европи! Чудна сезона за тим из Баскије који је сада поново у конкуренцији за место које води у европска такмичења. Чак ни оно у Лиги шампиона није далеко!

Фудбал 29.03.2019 | 23:45
ШПА: Билбао окренуо Ђирону!
Уводни меч 29. кола Примере донео је занимљив дуел у Каталонији одакле је Атлетик Билбао однео читав плен после сјајних других 45 минута. Два различита лица која је Ђирона показала коштала су је три бода, а гостима омогућила да забележе важан тријумф после преокрета - 1:2 (1:0).

Добро се први део одвијао по домаћи тим. Понс и Стуани су пропустили две добре шансе у уводних пола сата да донесу предност Ђирони, али је упорни тим Еузебија Сакристана награђен у 36. минуту после центаршутаРаула Гарсије (није то онај прави из Атлетика) и одличне реакције главом уругвајског нападача.

И као да су се домаћи задовољили том предношћу, као да је други тим изашао на терен у наставку што је квалитетни Атлетик знао да искористи и забележи победу. Већ у 53. минуту после сјајне акције Ињаки Вилијамс је на другој стативи главом закуцао лопту за 1:1. Асистирао му је леви бек Јури Берчиче.

Потпуни преокрет гостију комплетирао је ветаран Раул Гарсија у 59. главом после мајсторског центаршутаВилијамса који је апсолутни јунак новог тријумфа Атлетика. Још један сјајан меч одиграо је тамнопути нападач и другим везаним голом наговестио да улази у праву форму у финишу сезоне.

Атлетик Билбао је поново у игри!

Тим из Баскије је на мини-паузу у првенству крајем децембра отишао уз много брига, налазили су се један бод изнад зоне испадања и увелико су навијачи страховали да би могли да "склизну" у други ранг фудбала, али крај марта Билбао дочекује с много ведријим темама...

Победом у Ђирони, на "отварању" 29. кола Ла Лиге, равноправно су се укључили у борбу за Европу, чак није далеко ни место које води у Лигу шампиона.

ЂИРОНА - АТЛЕТИК БИЛБАО 1:2 (1:0)

Каталонски тим је на "Мотиливију" повео у 37. минуту после, чинило се на прву, безопасног центаршута Гарсије са левог крила, али тамо се на невероватан начин позиционирао Кристијан Стуани и главом постигао свој 17. погодак у првенству, тако да су испред њега тренутно само земљак Луис Суарез (18) и неприкосновени Лео Меси (29), обојица из Барселоне.

У наставку смо ипак видели преокрет и два гола гостију у периоду од шест минута.

Јури Берчиче је у 53. минуту добио лепу лопту у простор на левој страни, на другој стативи је видеоИњакија Вилијамса који се "поклонио" за изједначење и наду Атлетика.

Преокрет се десио већ у 59. минуту, када смо трећи пут на мечу видели гол главом, а овога пута је у улози асистента био Ињаки Вилијамс који је са десног бока на супротној страни нашао Раула Гарсију коме није било тешко да савлада свог бившег саиграча Горку Ираизоза.

Билбао сада има 40 бодова и скаче на осмо место на табели, док је четвртопласирани Хетафе само шест корака далеко.

Ђирона са 34 бода остаје у средини табеле.

ПРИМЕРА, 29. коло:

Ђирона - Атлетик Билбао 1:2 (1:0)
/Стуани 37 - Вилијамс 53, Гарсија 59/

субота

Хетафе - Леганес 13.00
Барселона - Еспањол 16.15
Селта - Виљареал 18.30
Алавес - Атлетико Мадрид 20.45

недеља

Леванте - Еибар 12.00
Рајо Ваљекано - Бетис 14.00
Севиља - Валенсија 16.15
Ваљадолид - Реал Сосиједад 18.30
Реал Мадрид - Уеска 20.45

ТАБЕЛА: Барселона 66, Атлетико Мадрид 56, Реал Мадрид 54, Хетафе 46, Алавес 44, Севиља 43, Валенсија 40, Атлетик Билбао (+1) 40, Бетис 39, Реал Сосиједад 36, Еибар 35, Ђирона (+1) 34, Еспањол 34, Леганес 33, Леванте 31, Ваљадолид 29, Виљареал 29, Селта 25, Рајо Ваљекано 23, Уеска 22.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар