ŠPA: Bilbao okrenuo Đironu!

Šest minuta ludila Injakija Vilijamsa! Zanimljiv okršaj u Kataloniji.  U decembru brinuli o opstanku, sad maštaju o Evropi! Čudna sezona za tim iz Baskije koji je sada ponovo u konkurenciji za mesto koje vodi u evropska takmičenja. Čak ni ono u Ligi šampiona nije daleko!

Fudbal 29.03.2019 | 23:45
ŠPA: Bilbao okrenuo Đironu!
Uvodni meč 29. kola Primere doneo je zanimljiv duel u Kataloniji odakle je Atletik Bilbao odneo čitav plen posle sjajnih drugih 45 minuta. Dva različita lica koja je Đirona pokazala koštala su je tri boda, a gostima omogućila da zabeleže važan trijumf posle preokreta - 1:2 (1:0).

Dobro se prvi deo odvijao po domaći tim. Pons i Stuani su propustili dve dobre šanse u uvodnih pola sata da donesu prednost Đironi, ali je uporni tim Euzebija Sakristana nagrađen u 36. minutu posle centaršutaRaula Garsije (nije to onaj pravi iz Atletika) i odlične reakcije glavom urugvajskog napadača.

I kao da su se domaći zadovoljili tom prednošću, kao da je drugi tim izašao na teren u nastavku što je kvalitetni Atletik znao da iskoristi i zabeleži pobedu. Već u 53. minutu posle sjajne akcije Injaki Vilijams je na drugoj stativi glavom zakucao loptu za 1:1. Asistirao mu je levi bek Juri Berčiče.

Potpuni preokret gostiju kompletirao je vetaran Raul Garsija u 59. glavom posle majstorskog centaršutaVilijamsa koji je apsolutni junak novog trijumfa Atletika. Još jedan sjajan meč odigrao je tamnoputi napadač i drugim vezanim golom nagovestio da ulazi u pravu formu u finišu sezone.

Atletik Bilbao je ponovo u igri!

Tim iz Baskije je na mini-pauzu u prvenstvu krajem decembra otišao uz mnogo briga, nalazili su se jedan bod iznad zone ispadanja i uveliko su navijači strahovali da bi mogli da "skliznu" u drugi rang fudbala, ali kraj marta Bilbao dočekuje s mnogo vedrijim temama...

Pobedom u Đironi, na "otvaranju" 29. kola La Lige, ravnopravno su se uključili u borbu za Evropu, čak nije daleko ni mesto koje vodi u Ligu šampiona.

ĐIRONA - ATLETIK BILBAO 1:2 (1:0)

Katalonski tim je na "Motiliviju" poveo u 37. minutu posle, činilo se na prvu, bezopasnog centaršuta Garsije sa levog krila, ali tamo se na neverovatan način pozicionirao Kristijan Stuani i glavom postigao svoj 17. pogodak u prvenstvu, tako da su ispred njega trenutno samo zemljak Luis Suarez (18) i neprikosnoveni Leo Mesi (29), obojica iz Barselone.

U nastavku smo ipak videli preokret i dva gola gostiju u periodu od šest minuta.

Juri Berčiče je u 53. minutu dobio lepu loptu u prostor na levoj strani, na drugoj stativi je videoInjakija Vilijamsa koji se "poklonio" za izjednačenje i nadu Atletika.

Preokret se desio već u 59. minutu, kada smo treći put na meču videli gol glavom, a ovoga puta je u ulozi asistenta bio Injaki Vilijams koji je sa desnog boka na suprotnoj strani našao Raula Garsiju kome nije bilo teško da savlada svog bivšeg saigrača Gorku Iraizoza.

Bilbao sada ima 40 bodova i skače na osmo mesto na tabeli, dok je četvrtoplasirani Hetafe samo šest koraka daleko.

Đirona sa 34 boda ostaje u sredini tabele.

PRIMERA, 29. kolo:

Đirona - Atletik Bilbao 1:2 (1:0)
/Stuani 37 - Vilijams 53, Garsija 59/

subota

Hetafe - Leganes 13.00
Barselona - Espanjol 16.15
Selta - Viljareal 18.30
Alaves - Atletiko Madrid 20.45

nedelja

Levante - Eibar 12.00
Rajo Valjekano - Betis 14.00
Sevilja - Valensija 16.15
Valjadolid - Real Sosijedad 18.30
Real Madrid - Ueska 20.45

TABELA: Barselona 66, Atletiko Madrid 56, Real Madrid 54, Hetafe 46, Alaves 44, Sevilja 43, Valensija 40, Atletik Bilbao (+1) 40, Betis 39, Real Sosijedad 36, Eibar 35, Đirona (+1) 34, Espanjol 34, Leganes 33, Levante 31, Valjadolid 29, Viljareal 29, Selta 25, Rajo Valjekano 23, Ueska 22.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar